I POTRAJAT ĆE Vraćaju se vrućine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Iako smo kalendarski sve bliže jeseni i u jutarnjim satima magla često smanjuje vidljivost i svježije je, u nastavku tjedna temperature će danju rasti, prognozira meteorologinja N1 Tea Blažević.

Vrijednosti će u središnjim predjelima unutrašnjosti idućih dana biti i do 29 stupnjeva, na istoku oko 30, dok će na moru biti i više, u dijelovima Dalmacije moguće i do 34, donos N1, a prenosi Index.

Natprosječno toplo bit će još barem tjedan dana, slažu se u tome prognostički modeli. Pred nama je dulji period stabilnog vremena, koji će ići u prilog svima koji planiraju boravke na otvorenom, godišnje odmore, radove, osobito poljoprivrednicima.

Danas sunčano i toplo

Vedrina će obilježiti srijedu na istoku Hrvatske. Samo je ponegdje uz rijeke ujutro moguća magla. Uz uglavnom slab vjetar dnevna temperatura zraka bit će od 26 do 28°C. Jutarnja između 11 i 13°C.

Podjednako svježe ujutro i u središnjoj Hrvatskoj, a danju najviše od 25 do 27°C. Prevladavat će sunčano, samo mjestimice u dolinama rijeka, posebice Save i Kupe, ujutro s kratkotrajnom maglom. Poslijepodne će mjestimice zapuhati slab do umjeren južni vjetar.

U Lici i Gorskom kotaru vjetar slab, a na sjevernom Jadranu u prvom dijelu dana ponegdje umjerena, podno Velebita na udare i jaka bura, potom sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 27 i 29°C, u gorju od 23 do 26°C, uz obilje sunca, no ponegdje u gorju ujutro magla.

Pretežno vedro i u Dalmaciji, ujutro sa slabom do umjerenom burom, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnim i zapadnim, mjestimice i sjeverozapadnim vjetrom, osobito na otvorenom moru. More mirno i malo valovito, uglavnom na otvorenom ponegdje umjereno valovito. Temperatura zraka danju oko 30°C pa i malo viša, a temperatura mora uglavnom od 23 do 25°C.

Iznadprosječno toplo, ponegdje i vruće i na krajnjem jugu Lijepe Naše, uz također pretežno sunčano vrijeme te uz jutarnju slabu do umjerenu buru danju jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome sjeverozapadnjak, koji može biti i jak.

Iz dana u dan sve toplije

Stabilno i uglavnom sunčano i sljedećih dana, uz više oblaka prolazno na zapadu unutrašnjosti tijekom petka. U jutarnjim satima u pojedine dane mjestimična magla. Temperatura zraka još će malo porasti.

Na Jadranu se nastavlja kasnoljetno većinom vedro te vrlo toplo i vruće vrijeme. Napomenuti treba kako će na prijelazu od četvrtka na petak i u prvom dijelu petka ponegdje na sjevernom Jadranu puhati umjerena i jaka, na udare moguće olujna bura, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Popularni Članci