NLO ZABILJEŽEN U DUBROVNIKU 2009. GODINE? 'Bio je okrugao, veoma brz, nestao je iza tvrđave ostavljajući tragove'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Sve je više viđanja NLO-a, a sada postoji i interaktivna karta pomoću koje možete provjeriti da li su nedavno vanzemaljci posjetili i vaše mjesto.

Kartu je napravio UFO Stalker na temelju MUFON Case Management Systema, a ona pokazuje kako je ove godine do sada prijavljeno 83.715 pojavljivanja NLO-a, što je već za 12% više od cijele 2016, piše Daily Mail.

Karta omogućuje korisnicima da provjere ukazivanja NLO-a po lokaciji i po datumu, a možete ju vidjeti ovdje.

Tako odabiranjem Hrvatske možemo vidjeti da je zabilježeno 25 slučajeva NLO-a, iako je u nekim slučajevima navedena i mogućnost da se radi o meteoru, a često se navodi da se radilo o neobičnim svjetlima, piše Net.hr.

Pojava NLO-a navodno je zabilježena i u Dubrovniku 13. lipnja 2009. godine, a jedna osoba je prenijela podatke u ime prijateljice iz Hrvatske koja ga je navodno vidjela s još dvije osobe. 

"Bio je okrugao, veoma brz, ostavljajući trag za sobom i brzo je zašao iza tvrđave kada ga nismo više mogli vidjeti. Izgledao je kao vatrena kugla i nije išao prema dolje pa pretpostavljam da nije meteor. Zeleni, plavi, žuti... išao je horizontalno, 200 do 300 metara", stoji zapisano. 

“Nakon zalaska sunca ja i još nekoliko ljudi promatrali smo lebdeći narančasti NLO blizu jedne od dvije planine. Bio je tamo 3 minute a zatim je brzo poletio prema gore usput mijenjajuću boje”, opisano je iskustvo s Bola na Braču koji se dogodio još 11.8.1981.

Nešto je noviji izvještaj od 5.9.2013., koji glasi, “Tijekom fotografiranja rijeke Save u Zagrebu uhvatio sam neidentificirani objekt svojom kamerom, nikon D300”.

Iste te godine, 25.4. u Osijeku je zabilježeno slijedeće iskustvo, “narančasta zvjezdolika kugla pojavila se od niotkuda krećući se konstantnom brzinom gotovo ravno, zasjajila je, nestala, ponovo se pojavila i odmah promijenila smijer te je umjesto prema sjeveru krenula prema sjeveroistoku ravno se uzdižući sve dok nije nestala”.

Ove je godine zabilježen samo jedan incident, 8.8. u Korčuli. Opis je kratak, “Nešto neobično je iskočilo na live fotografiji”.

Ne čudi da je najveći broj ukazivanja NLO-a prijavljen u SAD-u, odakle je samo ovog mjeseca stiglo 26 prijava.

“UFO Stalker sjajan je vizualni vodič za lociranje ukazivanja NLO-a, te dobro pokazuje samu veličinu ovog fenomena”, rekao je Nigel Watson, autor Priručnika za istraživanje NLO-a.

“Loša strana ovakve karte je kvaliteta ukazivanja u njenoj bazi podataka, koji bi se trebali pažljivo filtrirati ako itko stvarno želi uspostaviti geomantske ili neke druge veze s NLO aktivnošću.”

“Veći broj ukazivanja na istoj lokaciji može bit izazvan povećanom medijskom aktivnošću, ili sjajnim meteorom ili drugim ‘običnim’ fenomenima”, pojasni je Watson.

“Unatoč tome, radi se o praktičnom načinu prikazivanja NLO podataka i jako je korisna u točnijem određivanju čudnih stvari koje vidimo na nebu.”

Popularni Članci