Jadran Barač o anketama: 'Siguran sam da ćemo dobiti i na lokalnim izborima, bit ću gradonačelnički kandidat!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prema rezultatima izlaznih anketa, na predsjedničkim izborima bi trebao pobijediti kandidat SDP-a Zoran Milanović. Rezultate anketa je prokomentirao čelnik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač. 

"oduševljeni smo! Naravno, čekamo službene rezultate kako bi sve bilo potvrđeno. Ovo je rezultat želje građana za promjenama, a na nama je da tu želju ispoštujemo i taj rezultat uzmemo kao zalog za buduće razdoblje i da ne iznevjerimo ovakvu podršku," kazao je Barač za Dubrovački dnevnik, dodavši kako su puno radili na terenu. 

"Strahovito puno smo radili zadnja tri mjeseca na terenu oko izbora. Odaziv građana je bio odličan, vidi se kako rad SDP-a značajnije prepoznat u odnosu na preotekle godine. Ovo je ujedno i rezultat rada kolega unutar cijele gradske organizacije, ali i dugoročnog rada kroz Gradsko vijeće te priopćenja u kojima smo vrlo jasno iznosili svoje stavove, a tiču se širokog sloja građana," kazao je. 

U Dubrovniku je najveći broj glasova u prvom krugu osvojila Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), no, kad se izuzmu Grad i Mokošica, igubila je u užem dijelu grada te je u Gružu, Montovjerni, Lapadu, Pločama više glasova dobio Milanović. 

"U odnosu na politički kontekst i našu startnu poziciju, to je naša pobjeda. Ako ovako nastavimo raditi, očekujem pobjedu i na lokalnim izborima, sa svim svojim kolaicijskim partnerima," kazao je Barač, odgovorivši potvrdno na pitanje hoće li biti gradonačelnički kandidat. 

Popularni Članci