Jandroković: Pošli smo previše desno, to nije ispalo dobro

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Stožer Kolinde Grabar-Kitarović ponaša se u skladu s onim što pokazuju izlazne ankete - nevjerica, muk, izostanak vedre atmosfere. Kao da su se svi skupa pomirili s porazom, što se može iščitati i iz riječi predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, s kojim je razgovarao RTL-ov reporter Petar Panjkota.

"S predsjednicom se još nisam čuo, s premijerom jesam. Izlazne ankete nam ne idu u prilog, razlika je veća no što se realno može dostići. Napravit ćemo analizu kad dobijemo rezultate svih županija i većih razloga. Rekao bih da se ovdje radilo o predsjedničkim izborima i procijenili da žele promjenu, barem prema izlaznim anketama. To treba respektirati", kazao je Jandroković za RTL

Čini se da je veliki problem bilo to što se u prvom krugu previše "udaralo" po Miroslavu Škoru.

"Strategija nam nije bila pobjednička, a bila je desnija kampanja no što je u stilu HDZ-a. Ta odluka bila je na razini stožera, koji je odlučio voditi kampanju. Tražili smo rješenja nakon prvog kruga, u kojem nismo ostvarili željeni rezultat i pokazalo se da ta vrsta politika, desnija od one koju vodi HDZ, nije bila dovoljna za pobjedu", naglašava Jandroković.

Popularni Članci