MINISTAR O HE PLAT 'Onaj tko je kriv treba odgovarati s najvećom mogućom kaznom'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
'Pričati o sigurnosti na tako osjetljivom području zahtjeva određena znanja', riječi su kojima je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić odgovorio na pitanje o istrazi u Hidroelektrani Plat gdje su poginula prije više od godinu dana tri radnika.

Ministra su pitali što je s istragom budući da nije objavljen uzrok požara koji je izbio kao i sanacijom te otvaranjem Hidroelektrane.

- Nakon više od godinu dana i danas kad se spomene taj slučaj zatečen sam katastrofom koja se dogodila. Moji razgovori s gospodinom Barbarićem, predsjednikom Uprave, išli su u tom smjeru da se na sve moguće načine HEP otvori DORH-u i MUP-u po svim pitanjima. Koliko znam oni su na raspolaganju svima koji su odgovorni u ovoj fazi istrage, ali nisam upućen s rezultatima istage - kazao je ministar Ćorić kojega su pitali o odgovornosti u slučaju HE Plat, ali i sigurnosti.

- Nisam ulazio dublje u ovaj problem jer pričati o sigurnosti na tako osjetljivom području zahtjeva određena znanja kao i određenu ekspertizu i to je pitanje za stručnjake i forenzičare. Što se tiče odgovornosti želim da se ona što prije utvrdi. Onaj tko je odgovoran za to treba odgovarati s najvećom mogućom kaznom - poručio je Tomislav Ćorić.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je objavilo kako će pokrenuti postupak protiv ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića zbog vjenčanog kuma Petra Sprčića.

Naime, na sjednici Vlade na kojoj se glasalo o imenovanju Sprčića članom Uprave HEP-a, Ćorić se nije izuzeo. Kako su Povjerenstvu potvrdili iz Vlade, Ćorić je na sjednici bio i glasao.

- Nisam imenovao kuma, tu ću vas razočarati. Bit ću na raspolaganju Povjerenstvu kao i svim tijelima Povjerenstva, a u konačnici temeljem njihovog konačnog pravorijeka reagirati - kazao je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić.

Popularni Članci