MOGLO JE I GORE Vikend ipak ne nosi pravu zimu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/PIXSEL i Grgo Jelavić/PIXSEL
Iako je snažan vjetar posljednjih nekoliko dana stvarao velike probleme, za vikend nas očekuje smirivanje. Vjetar će promijeniti smjer sa sjevernog na južni što će uzrokovati toplije i pretežno sunčano vrijeme.

Najviša temperatura koja nas danas očekuje je do 8 °C, u Slavoniji, Baranji i Srijemu, što je čak i više od prosjeka za ovaj dio veljače. Minusa će biti ponegdje noćas, u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također puhati slab vjetar. 

Nešto niže temperature očekuju se u Istri i na sjevernom Jadranu, gdje će povremeno u noći i ujutro puhati umjerena bura i tramontana, a poslijepodne ponegdje jugozapadni vjetar, prenosi HRT. 

Prolazno pojačane naoblake bit će u subotu na kontinentu, osobito u prvom dijelu dana. U unutrašnjosti će biti većinom suho, a mogao bi puhati i jugozapadnjak.

Na Jadranu moći će se u suncu uživati tijekom subote, ali uz ponegdje umjerenu buru. Nedjelja će ipak biti oblačnija  osobito na širem riječkom području, gdje pritom može pasti i malo kiše. Kišovitije i vjetrovitije uzduž cijeloga će Jadrana biti u ponedjeljak, a povremena mjestimična kiša moguća je i u nastavku ovog novog relativno toplog razdoblja, tijekom kojeg će jugo ipak oslabjeti.

Popularni Članci