NACIONALNI STOŽER ODLUČIO Obustavlja se rad skoro svih ugostiteljskih objekata, radit će samo nužne trgovine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Stožer civilne zaštite RH objavio je nove informacije o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj.

Šest novih oboljelih je u Hrvatskoj, novi ukupan broj je 87, imamo pet dosad izliječenih, a ukupno je dosad je testirano 1181 uzoraka – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.
Ministar policije Davor Božinović kazao je kako se otkazuju sva javna okupljanja i događanja kao i rad muzeja, kazališta, knjižnica, plesnih škola... Ministar je najavio obustavljanje rada ugostiteljskih objekata osim onih koji imaju dostavu i pripremu hrane,  kao i prekid rada u trgovinama. Prema najavama stožera radit će samo ljekarne, trgovine koje prodaju prehrambene artikle, benzinske crpke, kiosci, trgovine koje prodaju hranu za životinje... Obustavit će se rad svih uslužnih djelatnosti gdje se ostvaruju bliski kontakti poput salona za masažu, frizera, kao i rekreacijski centri i teretane.

- Trgovci su dužni regulirati da se ne stvaraju gužve. Objekti koji će raditi trebaju organizirati rad da bude što veća udaljenost i pojačana higijena - kazao je Božinović te najavio i privremenu zabranu kretanja preko granice.

- Nema razloga da se krene u velike nabavke zaliha jer će svi raditi pod režimom koji će poštovati naše upute. Sve će funkcionirati - naglasio je ministar te dodao kako nastavljaju s radom i tržnice.

a.č.

Popularni Članci