NIJE RIJEČ O SARKAZMU Svaka čast ministre Zlatko Hasanbegović na ovom sjajnom potezu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Batinić
O ovome nisu pisali ni lijevi, ni desni mediji

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović, otkako je došao na tu funkciju, plijeni pozornost javnosti do(i)sta lošim potezima. Nećemo ih sad detaljno nabrajati, jer se o njima toliko pisao (od lošeg priopćenja za fizički napad na Antu Tomića preko komentara na dokumentarac Jasenovac Jakova Sedlara, pa sve do sredstava za neprofitne medije, i još dosta toga), možemo samo konstatirati da ti potezi zaista nisu bili nimalo dobri.

Međutim, ovog tjedna ministar kulture napravio je odličnu stvar o kojoj riječi nisu zucnuli ni lijevi, ni desni mediji, pa će stoga o tome riječ, dvije kazati Dubrovački dnevnik. Naime, ministar kulture Zlatko Hasanbegović čestitao je Uskrs svim vjernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru.

Desni mediji to nisu prenijeli, jer oni ništa ne prenose što ima veze s julijanskim kalendarom, osim ako ne treba nekoga huškati na njih, a lijevi mediji nisu to prenijeli, jer ne bi pohvalili ministra kulture ni da znaju da će im ta pohvala spasiti život.

Stoga će Dubrovački dnevnik prenijeti čitavu čestitku ministra Hasanbegovića, jer mu svaka čast što ju je napisao koliko god mu to možda bilo teško, zbog njegovih općepoznatih stavova. Koliko god se ova čestitka činila kao malo i bezvezno djelo, svako djelo koje govori o ljubavi i toleranciji, koliko god bilo malo, u biti je, jako veliko, posebno kada dolazi od čovjeka koji se često koristi osvetom prema neistomišljenicima.

U čestitci, poslanoj čelnicima Srpske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj – Njegovom Visokopreosveštenstvu mitropolitu zagrebačko-ljubljanskomu Porfiriju, preosveštenstvima episkopu dalmatinskomu Fotiju, episkopu slavonskomu Jovanu, episkopu gornjokarlovačkomu Gerasimu, episkopu osječkopoljskomu i baranjskomu Lukijanu – te protojereju Bugarske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj Emilu Cenovu Angelovu i protojereju Makedonske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj Kirku Velinskomu, stoji:
 
Primite iskrene čestitke za blagdan Uskrsa, sa željom da simbolika žrtve i Kristova uskrsnuća svim ljudima prenese snažnu poruku vjere u trajnu pobjedu dobra, mira i ljubavi.
 
     Uz radosni kršćanski pozdrav Hristos vaskrse!
 
     Vaistinu vaskrse!
 
     ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović

Maro Marušić

Popularni Članci