OČEKUJE SE POJAČAN PROMET Kakva je procedura prelaska granice?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivica Galovic/PIXSELL
Dinamika prelaska graničnog prijelaza je uvjetovana postojećom epidemiološkom situacijom u susjednim zemljama, rekao je za HRT Mladen Bužančić, voditelj Službe za državnu granicu PU splitsko-dalmatinske. 

Govorio je o proceduri na samoj granici - nakon nove odluke Stožera, od ponoći će pregleda biti izuzeti svi državljani EU-a, država članica i pridruženih država članica Schengenskog prostora i državljani trećih zemalja koji imaju reguliran boravak u tim zemljama, piše HRT.

"U neku ruku, vraćamo se na one uvjete koji su bili prije postojeće krize. Jedino što je sada uvjet je da osobe koje ulaze u RH prilikom ulaska, prema preporuci, a ne obvezi, ispune obrazac gdje navode mjesto boravka i broj telefona", dodao je.

"Sljedećih dana očekujemo pojačan promet"

Osvrnuo se i na izuzetke iz trećih zemalja, Bužančić kaže da se tu misli na zdravstvene djelatnike, stručne osobe koje skrbe o starijim osobama, hitne medicinske prijevoze, osobe koje se bave javnim prijevozom. Dodaje kako je odluka proširena i na osobe koje putuju iz poslovnih, turističkih ili iz razloga vezanih za školovanje.

Popularni Članci