RAT NA DESNICI UČINIO SVOJE Škoro jako raste, Milanović dostiže Kolindu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vijesti.hr
 U napetoj predizbornoj atmosferi, u mjesecu održavanja predsjedničkih izbora donosimo vam ekskluzivno istraživanje RTL-a u suradnji s Promocijom plus. Rezultate donosi i analizira Damira Gregoret.

Sve smo bliže još jednom izboru za predsjednika Republike, a u posljednjem ovogodišnjem istraživanju političkih preferencija kandidata za Pantovčak situacija je sve napetija. Očito je da će upravo drugi krug iznjedriti pobjednika. U samom finalu, 12 dana prije izbora, troje kandidata vode iznimno napetu, gotovo pa mrtvu trku, piše RTL!

Kolindu Grabar-Kitarović bira 26,8 posto ispitanika (28,6 posto u studenom). Zorana Milanovića 25,4 posto (24,3 posto u studenom), a Miroslava Škoru 21 posto (16,7 posto u studenom).

Mislav Kolakušić udaljio se od vodećeg trojca, ali nezanemarivih 10,6 posto ispitanika njega želi za predsjednika (u odnosu na 14 posto u studenom).

Aktualna predsjednica od rujna, uzastopna četiri mjeseca, bilježi pad potpore. U odnosu na studeni, pala je za gotovo 2 postotna boda. Milanović je od rujna na sličnoj razini, s tim da mu je od studenog potpora porasla nešto iznad postotnog boda. Najveći rast, više od 4 postotna boda u odnosu na studeni, bilježi Miroslav Škoro koji se time ozbiljno približio vodećem dvojcu!  Istodobno, Kolakušić gubi 3,5 postotna boda.

S obzirom na otvoreni rat na desnici, prema istraživanju, HDZ-ovi birači, točnije njih 77,3 posto podržat će službenu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, no 14,1 posto kaže da bi izabralo bivšeg člana HDZ-a Miroslava Škoru, koji im je ovoga vikenda na skupu i rekao da će biti njihov predsjednik. Mislava Kolakušića bira 2,3 posto. A u redovima HDZ-a ima i onih kojima je Zoran Milanović prvi izbor. Zanimljivo je da nešto manje SDP-ovaca bira Milanovića, nego HDZ-ovaca Grabar-Kitarović.

Više pročitajte OVDJE.

Popularni Članci