Vanda Petković izgubila spor, vrijedne nekretnine ostaju Dikanu Radeljaku, Viđenu i ekipi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: lk
Iznimno vrijedna imovina pokojnog dubrovačkog ugostitelja, intelektualca, kolekcionara i bonvivana Aksela Petkovića ostaje u vlasništvu poduzetnika Josipa Radeljaka, dubrovačkog javnog bilježnika Nikše Viđena i zagrebačkog odvjetnika Dragana Suše. Odlučio je tako prije nekoliko dana Općinski sud u Dubrovniku.

U nepravomoćnoj presudi sud je odbio poništiti Petkovićevu oporuku što ju je svega 20 dana prije smrti, u veljači 2009., potpisao u uredu javne bilježnice Renate Kutije Kušpalić, piše Telegram. 

Prema spornoj oporuci koja je sastavljena i ovjerena 15. siječnja 2009. godine, trojica nasljednika dobila su luksuzno uređenu kamenu palaču od 400 četvornih metara u Karmenu, staroj dubrovačkoj jezgri. Dobili su i stan na Lapadu u kojem, kako je odredio sam Petković, njegova sestra ima pravo živjeti do smrti. Ni palača u Ulici Ilije Sarake nije bezuvjetno otišla u vlasništvo poduzetnika, bilježnika i odvjetnika.

Naime, svojim oporučnim nasljednicima Petković je, među ostalim, naložio da iz te imovine njegovoj sestri osiguraju sredstva za normalan život u iznosu od dvije prosječne hrvatske plaće mjesečno.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE. 

Popularni Članci