VELIKI SKANDAL NA POMOLU? Kolinda Petrovu pokazala nadzorne snimke iz Vlade, odakle joj?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
U današnjem izdanju Jutarnjeg lista, kolumnistica i perjanica te novine, sasvim skriveno, gotovo između redaka, piše o velikom prevratu zbog kojeg se čelnik Mosta, Božo Petrov u zadnji trenutak odlučio za formiranje koalicije, odnosno dogovora s Hrvatskom demokratskom zajednicom umjesto Zoranom Milanovićem i SDP-om.

Ako je navedena informacija istinita, pitanje je kako ta vijest nije u svim dnevnicima i na svim naslovnicama, osim u jednoj kolumni.

Jelena Lovrić tako piše da nije brbljanje SDP-ova Nenada Stazića, što ga je na nekom koncertu čula, a nedavno s javnošću i podijelila Ružica Vukovac, bilo presudno za naprasnu propast već praktično dogovorenog saveza njenog Mosta sa SDP-om.

''Stazićevo ružno olajavanje mogućih partnera u vlasti bilo je samo još jedna od indicija da SDP s Mostom ne igra pošteno. Ali, ono što je zaista zgrozilo Božu Petrova i kumovalo pretrčavanju Mosta od SDP-a prema HDZ-u jedna je snimka koju je imao prilike vidjeti na Pantovčaku.

Taj, javnosti dosad nepoznat, a za formiranje današnje vlasti bitan detalj, koji nam otkriva visoki izvor vezan uz Ured predsjednice države, objašnjava prirodu onog zagonetnog, kratkog sastanka Petrova s Kolindom Grabar-Kitarović, na kojem se šef Mosta u jeku konzultacija, 22. prosinca, pojavio sam i mimo zakazanog vremena, navodno greškom, jer je, kako se tada objašnjavalo, pobrkao termine. Mnogo je važnije da je nakon tog blitz prijema Petrov pokazivao znake ozbiljne potresenosti, kao da ga je upravo pregazio tramvaj, i Milanoviću je naprasno otkazao političku ženidbu, kratkom SMS porukom dojavljujući tek to da od njihova saveza nema ništa. Na Pantovčaku, tvrdi naš izvor, Petrov je dobio na uvid snimku grupe svojih stranačkih kolega, kako u gluho doba noći, oko ponoći, ulaze u Banske dvore, na tajni razgovor s tadašnjim premijerom Milanovićem. Zaključio je, dosta logično, da šef SDP-a osim službenih pregovora vodi i domunđavanja ispod stola, da nije odustao od razbucavanja njegova jata. Izlazeći iz Ureda predsjednice Petrov novinarima nije htio komentirati sadržaj razgovora. Vidno uzrujan tek je, na pitanje što se dogodilo na Pantovčaku, odgovorio kratko: “Ništa. Dogodilo se prije!”

Sada znamo i što se to dogodilo prije. Vidio je dokaz da mu Milanović radi iza leđa. U svakom slučaju, nakon što se s Pantovčaka vratio u Smičiklasovu, umjesto već dogovorenog sastanka s vrhom SDP-a na kojem je trebalo finiširati detalje njihova zajedničkog formiranja vlasti, munjevito je sazvao Most, da bi se na tom izvanrednom vijećanju dogodio dramatičan obrat: umjesto sa SDP-om, odlučeno je, idu u savez s HDZ-om. Sve ostalo već je povijest. Tajni, ponoćni sastanak s dijelom Mosta prvi je javno, ali mnogo kasnije spomenuo upravo Milanović, vjerojatno pokušavajući kontrolirati moguću štetu. Javnosti nije otkrio tko mu je iz Mosta došao na noge, ali je zanimljivo spomenuo da su njegovi gosti u Vladu ušli na stražnji ulaz te da su nadzorne kamere snimile njihov dolazak,'' piše Jelena Lovrić.

Cijeli tekst možete pročitati na portalu Jutarnjeg lista

Popularni Članci