Župljanin Ilko Ćimić u četiri godine otkrio više kriminala od DORH-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davorin Visnjic/PIXSELL
"Je li normalno da je novinar Indexa Ilko Ćimić u zadnje četiri godine otkrio više kriminala i korupcije nego Državno odvjetništvo?" upitao se saborski zastupnik Tomislav Žagar tijekom saborske rasprave o vladinom prijedlogu imenovanja Zlate Hrvoj-Šipek za glavnu državnu odvjetnicu.

Podsjetimo, saborska oporba naglasila je u raspravi kako ne podržava izbor nove glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek. Nezadovoljni su postupkom imenovanja, tvrde da ju se postavlja, a ne imenuje, a zamjeraju joj što je u svom programu zaboravila korupciju, poglavito onu političku, piše Index.

Šef SDP-a Davor Bernardić tako je rekao da ga posebno zabrinjava što je kandidatkinja Hrvoj-Šipek u svom programu "doslovno zaboravila na korupciju", a političku korupciju ni ne spominje. Most vladu proziva što nekoliko dana prije raspuštanja sabora "instalira" glavnu državnu odvjetnicu, već drži da je to trebalo prepustiti novom sazivu. Zastupnik Ivan Lovrinović smatra izbor glavne državne odvjetnice "cirkusom" jer nije javno proveden, dok Goran Beus Richembergh (GLAS) navodi da je postupak natječaja proveden u vrijeme krize koja je onemogućila javno djelovanje i u vrijeme kada sabor ima sužene standarde demokratskog odlučivanja te u završnici mandata.

Popularni Članci