'Jadranka, dođite i počistite, dat ćemo Vam i rukavice, i kosjere'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
U sklopu današnje emisije „Pogledi“ Radio Dubrovnika, čiji je gost bio gradonačelnik Andro Vlahušić, javila se Jadranka Šimunović iz Eko Omblića, koja je imala nekoliko zamjerki po pitanju ekološke zaštite rijeke Omble.

„Do kad će se nasipati Ombla zbog radova na kanalizaciji?“, upitala je vidno uzrujana Šimunović koja je naglasila kako je zbog navedenog problema pozvala i nadležne inspektore. „Gdje naš gradonačelnik prođe, tu više stabla ne rastu“, nastavila je Šimunović te dodala kako „ima osjećaj da Andro baš i ne voli zelenilo“, a potom je nabrojala svako pojedino stablo koje je on, kako kaže, iščupao.

„Ne budimo aktivisti riječima, nego djelima“, odgovorio je Vlahušić te joj shodno tome predložio da se spusti na izvor Omble u koji upada granje i trule smokve koje zagađuju pitku vodu te tako počisti navedeno ekološko smetlište. „Dođite kositi travu i čistiti kupine, a ne pričati prazne priče, dat ćemo Vam i kosjere, i rukavice“, zaključio je na tu temu. Ostaje vidjeti hoće li Šimunović poslušati prijedlog i zasukati rukave ili će i dalje sve ostati na, kako kaže Vlahušić, tek praznim pričama i prebrojavanju tko je, gdje i kada iščupao stablo, ubrao smokvu i pogazio ljubičicu.

Popularni Članci