VRHUNSKA TEHNIKA I EMOCIJE Otvorena izložba dubrovačkog fotografa Vedrana Jerinića (FOTO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
U organizaciji Udruge Audiovizualni centar Dubrovnik, u prostoru Luže, otvorena je izložba fotografa Vedrana Jerinića . 

Izložba je presjek dugogodišnjih radova prema odabiru samog autora koji je svoj opus započeo još tijekom studentskih dana na Sveučilištu u Dubrovniku, a potom se profesionalno usmjerio i gradio u radu kroz medije i razne druge projekte.

Ukupno je predstavljeno 27 fotografija na kojim su zabilježene motivi poput dubrovačkih zidina, ljudi na cesti, prirode i sličnih elemenata koji su prožeti emocijama i vrhunskim poznavanjem tehnike fotografije.

Član udruge Audiovizualni centar Dubrovnik Žarko Dragojević istaknuo je kako već dugi niz godina prati Jerinićev rad te naznačio kako je sretan što je izložba organizirana preko udruge.

Dubrovački fotograf Dean Tošović naznačio je kako su fotografije prepune emocija poput gradskog smiraja.

- Vjerujem da Vedran doma ima materijala za napuniti još pet ovakvih prostorija, no on je samozatajan i ne ističe se previše, ali važno je da govori kroz svoj rad - kazao je Tošović povukavši zanimljivu paralelu kako on zamišlja fotoreporterski posao.

- Zamislio sam porinuće velikog broda i cijela ekipa je tu - od investitora, direktora, ministara, a prije toga je organiziran domjenak gdje svi sjede i piju dok fotograf sa strane, u prolazu čopne malo hrane. Nakon toga svi idu do pontona na porinuće, no dogodi se nesreća i ponton se malo zaljulja te svi padaju u more, a fotograf, budući da je bio sa suprotne strane, jedini ostane vanka. Svi ga gledaju i traže pomoć, a on u tom trenutku razmišlja hoće li uzeti širokokutni ili tele objektiv. E tako je i Vedranu svaki dan ja mislim - kazao je Tošović dodavši kako je bio ugodno iznenađen kada je prvi put ugledao Jerinićeve fotografije.

- Možda se čini kako je u Dubrovniku lako biti fotograf jer kud god se okreneš dobar je kadar, ali teško je naći nešto posebno, puno života što ispunjava. Upravo to se u ovim fotografijama vidi - zaključio je Dean Tošović kojeg Jerinić naziva svojim mentorom.

Autor fotografija Vedran Jerinić zahvalio se prijateljima i suradnicima te dodao kako još puno toga ima za naučiti i biti bolji u poslu.

Izložba će biti otvorena dva tjedna.