KAKVA ATMOSFERA NA LOVRIJENCU! Dubrovčani uživali u čaroliji 'Sna Ivanjske noći' (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Premijera predstave 'San Ivanjske noći' Williama Shakespearea održana je večeras, na tvrđavi Lovrijenac, u režiji Helen Tennison, a okupila je brojnu publiku. Riječ je o četvrtom izdanju Midsummer Scene Festivala, jedinog hrvatskog festivala na engleskom jeziku.


Prisutni su tako mogli uživati u izvedbi jednog od najljepših Shakespeareovih djela koje je, uz prateće efekte, na Lovrijencu stvorio nestvarnu, čarobnu atmosferu Ivanjske noći. Publika je uživala u dramatičnim scenama, uz zanimljive dosjetke i humor. Inače, tema Shakespeareovog djela su tri vjenčanja te pitanje ljubavi i braka.

Na Midsummer Scene Festivalu igraju Hannah Brackstone-Brown, James Burton, Kudzanayi Chiwawa, Susan Hingley, Sheetal Kapoor, Filip Krenus, Matthew Maltby, Lainey Shaw, James Wordsworth. Asistentica redateljice je Natalia Bogdanova, producenti Festivala su Jelena Maržić, Darija Mikulandra Žanetić i Filip Krenus, kostimograf je Bryony J. Thompson, majstor rasvjete Aleksandar Saša Mondecar, scenograf Marin Gozze, a kompozitor Benedict Davies.


Predstave će se igrati svaku večer od 24. lipnja do 5. srpnja, izuzev 27. lipnja kada će se održati već tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd London.

Dio atmosfere s predstave, kao i tko joj je sve prisustvovao, pogledajte u fotogaleriji.