Nastup slovenskog folklora u subotu na Stradunu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
TZ grada Dubrovnika u suradnji sa Slovenskim kulturnim društvom Lipa

U subotu 29. travnja u organizaciji TZ grada Dubrovnika i suradnji sa Slovenskim kulturnim društvom Lipa, koje djeluje u našem gradu, s početkom u 18 sati ispred crkve sv.Vlaha nastupit će Slovenski dom - Kulturno prosvjetno društvo "BAZOVICA" iz Rijeke, koji će prirediti program slovenskih narodnih pjesama i plesova u tradicionalnim kostimima.

Kulturno prosvjetno društvo „Bazovica“ djeluje već sedamdeset godina , a njihov rad podijeljen je u desetak različitih sekcija – dramsko–recitatorske, plesne, pjevačke, folklorne. I drugih, kao i dopunske nastave slovenskog jezika i kulture.  Folklorna skupina je, nakon višegodišnjeg zastoja,  ponovno započela s radom 2007. i nastavlja tradiciju slovenskih plesova, a i plesova iz Hrvatske. Trenutačno repertoar skupine čine  slovenski Prekmurski, Gorenjski i Belokrajnski splet te plesovi iz Istre i Slavonije i završno kolo iz operete „Ero s onoga svijeta“, s veličanstvenim nošnjama koje same izrađuju članice ovog društva.

Skupina danas broji 24 članova te ju vodi Nataša Grlica uz glazbenu pratnju Ivana Simića na harmonici te Ivana Hareja na kontrabasu.