ULAZ BESPLATAN Udruga mladih Orlando slavi punoljetnost, te je pripremila koncertni program

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Udruga mladih Orlando bila je jedan od nositelja kulture u Dubrovniku

Udruga mladih Orlando od 15. do 21. svibnja slavi punoljetnost i nizom glazbeno - scenskih programa poziva sugrađane da dođu na dane otvorenih vrata u prostoru iza kampusa Sveučilšta u Dubrovniku!

U proteklih 18 godina Udruga mladih Orlando bila je jedan od nositelja kulture mladih u Dubrovniku te je u svojoj organizaciji zabilježila niz koncertnih, filmskih, fotografskih, performativnih, kazališnih, književnih i mnogih drugih sadržaja.

Generacije i generacije kreativaca su izašle iz prostora kojima se koriste članovi udruge, a u suradnji s županijom Dubrovačko - Neretvanskom, Gradom Dubrovnikom i mnogim drugim kulturnim ustanovama i civilnim organizacijama ostvaren je niz programa koji se i danas pamte.

Revitalizacija udruge je u posljednjih nekoliko godina prepoznata u javnosti te je prostor ponovno zaživio mladim ljudima koji stvaraju i kreiraju iz srca! Što su točno pripremili, možete provjeriti idući tjedan. Bit će tu prilike za retrospektivnu izložbu, koncerte, jam sessione, glazbenu slušaonicu... Ulaz na sve događaje je besplatan!

Program obilježavanja 18. rođendana Udruge mladih Orlando

15. svibnja do 17. svibnja  2017.

            18:00 - 20:00 Otvaranje izložbe “Orlandovih 18”

 

Izložbu predstavljaju amaterske i profesionalne fotografije snimane od 1999. godine, a koje prate niz organiziranih manifestacija i društvenih aktivnosti kroz povijest Udruge mladih Orlando te prikazuju neprikosnoveni doprinos nezavisnoj i urbanoj kulturi kao živo mjesto koje je generiralo i nastavlja generirati umjetnički izričaj mladih dubrovčana.

18. svibnja 2017.

            20:00 - 23:00 SuperSonic glazbeno - edukativna slušaonica

Slušaonica SuperSonic je zamišljena kao proces edukacije publike sa žanrom glam i hard rock glazbe te njegovom poviješću od samih početaka 70-ih, preko vrhunca klubske scene u Los Angelesu, pa sve do performansa stadionskih proporcija.Namjera je kontinuirano upoznavati mlađu populaciju s glazbenom tradicijom glam zvuka, s glazbenim stvaralaštvom koje je obilježilo posljednja tri desetljeća svjetske pop kulture.

20. svibnja 2017.

            Rođendanski koncert - bendovi

  1. Funky Monkey 19:30 - 20:00
  2. Mystica 20:15 - 20:45
  3. Bloom Box 21:00 - 21:30
  4. Vedran & Mahir 21:45 - 22:15
  5. Material Damage 22:30 - 23:15
  6. Valetudo 23:30 - 00:15

21. svibnja 2017.

20:00 : 23:00 Jam session

Jam session radionica zamišljena je prvenstveno kao druženje mladih glazbenika s područja Dubrovačko - neretvanske županije i grada Dubrovnika, ali svakako je u planu postepeno širenje opsega kako program bude napredovao u realizaciji. Kroz kontinuirani dijalog s našim članovima, došli smo do zaključka kako je mladim glazbenicima nužna platforma kroz koju bi se stvarali novi kontakti, formirali bendovi, ali i gdje bi pojedinci koji nemaju vlastiti bend, odnosno prethodna glazbena iskustva mogli zasvirati. Namjera je stvoriti redoviti klupski program Udruge, a pošto su članovi većinom glazbenici, logično je da prvi korak k tome bude radionica ovog tipa.