Ministrica kulture: Zakonom o zidinama nitko neće biti oštećen, cilj je racionalno upravljanje baštinom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prilikom boravka u Dubrovniku osvrnula se na Zakon o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika za koji je rekla kako je nakon usvajanja u Vladi nacrt prijedloga izmjena i dopuna upućen u u redovnu saborsku proceduru, u dva čitanja.

 'Vjerujem da ćemo kroz dva čitanja u Saboru riješiti sve razmirice oko ovog zakona. Osobno ću se sastati s predstavnicima DPDS-a kako usvajanjem ovog zakona nitko ne bi bio oštećen. Ideja je da što više sredstava ide u korist Grada i baštine koja se nalazi na području Grada. Razgovarat ću i sa županom Nikolom Dobroslavićem o spomeničkoj baštini na području Županije, jer nam je doista cilj izraditi sustavan plan obnove spomeničke baštine do 2020. godine. U ovome trenutku nešto obnavlja Grad, nešto DPDS, nešto Zavod za obnovu Dubrovnika i puno je paralelnih poslova, a nedostaje koordinacija,' rekla je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić dodavši kako vjeruje kako će se sa svim stranama razgovarati.

'Cilj nam je da svi budu zadovoljni, jer smisao Zakona nije nikoga oštetiti, nego racionalno upravljati sredstvima i prilagoditi poslovanje suvremenim standardima, transparentno i uz ulaganje u javne objekte,' rekla je Zlatar Violić.


Ministrica se osvrnula i na pitanje o tome hoće li prihod od zidina biti manji nakon 1. srpnja, jer će ulaskom u EU i gradovi plaćati PDV.

'Vjerujem u financijsko poslovanje Grada, koje će donijeti još dodatnih sredstava, odnosno neće biti smanjenja za trošak PDV-a,' rekla je Zlatar Violić, dodavši kako je još važnija stvar to što će se oformiti Upravno i Savjetodavno vijeće, koje će činiti članovi svih zainteresiranih strana ali i brojni stručnjaci.

 

Popularni Članci