Počinju Dani konavoske zelene menestre, baštine i vina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
„Dani konavoske zelene menestre, baštine i vina“ u okviru manifestacije „12. Mirisi Božića u Konavlima“ počinju danas, 27. prosinca i traju sve do nedjelje, 29. prosinca. U tri dana svoja vrata će otvoriti brojni konavoski agroturizmi, vinari ali i baštinski objekti.

U agroturizmima će se i ove godine kuhati i posluživati Konavoska zelena menestra po promotivnoj cijeni menua u iznosu od 120 kuna po osobi. U menu je uključeno piće dobrodošlice, uvodni zalogaj, zelena menestra, domaće slatko i 2 dcl domaćeg vina. Svoje mjesto u agroturizmima potrebno je prethodno rezervirati.

Kušnju svojih izvrsnih vina nude konavoski vinari. Na 7 mjesta, na 7 vinskih posta predstavit će se ukupno 11 vinara. Za degustaciju vina potrebno je kupiti vinsku ulaznicu po cijeni od 80 kuna Ulaznica uključuje: degustaciju vina na svim postama u sva tri dana, degustacijsku čašu Agroturizma Konavle te dva bona ukupne vrijednosti 60 kuna koje je moguće zamjeniti za vina po izboru u danima otvorenih vrata na vinskim postama. Ulaznice će se i prodavati na svim vinskim postama, u Sub City centru u Župi Dubrovačkoj kao i na info kućici Mirisi Božića, ispred zgrade bivšeg DTS-a u Dubrovniku.

Svoja vrata otvaraju i Sokol Grad u Dunavama, Zavičajni muzej Konavala u Čilipima te Arheološka zbirka u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju. Svi posjetitielji moći će obići navedene objekte potpuno besplatno. Ali to nije sve, jer u subotu i nedjelju 28. i 29. prosinca u Mlinici Pišta u Ljutoj te u Etnozbirci Bokarica na Grudi u vremenu od 15:00  do 17:00 sati možete doživiti živopisne priče. U Etnozbirci Bokarica predstavit će se „Moja priča o nama“ domaćina Miha Bokarice, ali i dječija radionica Luce Đurišić na gornjem katu kuće. U Mlinici Pišta „Maslinovo ulje, ljekovito bilje i kozmetika“ predstavit će Katija Rilović i domaćin Jako Pišta. 

Program ovogodišnjih Mirisa Božića završit će se humanitarnim koncertom grupe Dalmatino na Grudi u Domu kulture, 29. prosinca u 22:30 sati. 

Stoga, doživite bogatu ponudu ruralnog turizma Konavala i konavosku baštinu. Upoznajte domaćine te uživajte u najstarijem zapisanom jelu iz vremena Dubrovačke Republike – konavoskoj zelenoj menestri, izvrsnim vinima i brojnim aktivnostima. Dobro se zabavite uz ljubazne domaćine i dobru atmosferu.  Sve dodatne informacije možete naći na službenoj stranici Agroturizma Konavle: www.agroturizam-konavle.hr

Popularni Članci