GRAD DOBRIH IDEJA: Uskoro treći Hackathon Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, uz partnerstvo RIT Croatia i Sveučilišta u Dubrovniku, u pripremi je treći po redu Hackathon Dubrovnik koji će se održati od 31. ožujka do 02. travnja.

Radi se o jedinstvenom događaju koji okuplja IT stručnjake, programere, softverske inženjere te druge profesionalce, odnosno kreativne i inovativne osobe s ciljem razvoja konkretnih IT rješenja koji imaju za cilj promovirati koncept pametnog grada, a primjenjivi su u lokalnoj sredini.

31. ožujak bit će ispunjen zanimljivim radionicama, nakon kojeg slijedi 36 sati pozitivnog “ludila” u kojem će se sudionici boriti za novčane nagrade, ali i za razvijanje pilot projekata i njihovo implementiranje.

Podsjetimo, prvi Hackathon Dubrovnik održan je 2015. godine kada je 25 iznimno talentiranih mladih ljudi u 48 sati stvorilo 11 izvrsnih aplikacija. Daljnji rezultati bili su još bolji – implementirana su tri projekta (Pametni parking, Dubrovnik Card App i Pametne prskalice), a osnovana su i dva startupa – Enum Software i Universal Industries. Drugi Hackathon 2016. godine bio je još uzbudljiviji. Uz mnoštvo zanimljivih radionica, u 48 sati realizirane su izvrsne ideje poput pametne kante za smeće, pametne autobusne stanice, pametnog sustava naplate autobusnih karata, sustava za punjenje baterija, sustava svjetlosne navigacije i sustava pametnih plaža.

Ljestvicu smo visoko podigli, a vrijeme izrade rješenja smanjili, tako da nas očekuje apsolutno napeto i uzbudljivo događanje! Hackathon Dubrovnik ove godine sastoji se od 4 radionice koje će se održati 31.03. (petak): 

ARDUINO II.DIO

RAZVOJ IOS APLIKACIJA II.DIO

RAZVOJ ANDROID APLIKACIJA

RAZVOJ WEB APLIKACIJA

te od natjecateljskog dijela koji će biti 01. i 02. travnja (subota i nedjelja):

HACKATHON

Radionice će se održati u prostorijama DURA-e i na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, dok će Hackathon biti u Hotelu Royal Princess, dvorana Royal Banquet Hall. Predavači i mentori su redom mladi talenti koji su i sami prošli iskustvo natjecanja na Hackathonu, osvajanja nagrada i implementacije vlastitih projekata. Smart City rješenjima pomogli su gradu u nekoliko bitnih aspekata, kroz uštedu proračunskog novca, širenje i unapređenje ponude potrošačima te brigom za okoliš i održivost. 

Hackathon je izvrstan primjer ulaganja znanja i kreativnosti za dobrobit zajednice te Vas ovim putem još jednom pozivamo da se prijavite. Obećavamo dobru zabavu! Prijava i sudjelovanje u Hackathonu je u potpunosti besplatno.

Hackathon Dubrovnik 2017. sufinanciran je kroz EU Program Urbact - projekt TECH TOWN.

Informacije i prijave: mpuljas@dura.hr / 099 536 1271 / PRIJAVA                                                                         

Popularni Članci