PSIHOTERAPEUTKINJA KARMEN KMETOVIĆ PRKAČIN SAVJETUJE Riješite se stresa u braku jednom i zauvijek

Autor: dubrovackidnevnik.hr
'Dobar brak je poput bankovnog računa – što više uložiš više imaš!' Ne treba čekati da nešto pođe krivo kako bi počeli ulagati. Ali treba znati i ulagati. Nekada mislimo da ulažemo, a učinak je kontraproduktivan jer ne ulažemo kako treba. Ali sve se to da naučiti – poručuje psihoterapeutkinja mr.spec. Karmen Kmetović Prkačin. 

Suautorica prvog hrvatskog 'Vodiča kroz razvod braka' u Gradu pokreće nešto što je u Europi u kratkom vremenu postiglo nevjerojatnu posjećenost i popularnost – radionice koje uče partnere kako se riješiti stresa u braku. Popularizirali su ih rezultati koji se postignu u vrlo kratkom vremenu.

Na njima sudjeluje po jedan partner i bez obzira što muž možda ni ne zna da je žena bila na radionici odnos odjednom procvjeta. Bez pretjerivanja. Zašto? Zato što taj jedan partner kroz radionicu nauči ono do čega su stručnjaci iz područja psihologije i psihoterapije dolazili kroz desetljeća istraživanja, a vrlo je jednostavno. Samo treba biti otvoren i spreman pogledati stvari iz drugog kuta – objašnjava Karmen Kmetović Prkačin.

Dubrovačka psihoterapeutkinja ističe kako su ove radionice namijenjene baš svima koji su u braku, bez obzira imali problema ili ne. Najgora stvar koju možete napraviti u braku je opustiti se u smislu 'super nam je, to je to i bolje od ovoga ne može'. Uvijek može bolje. I tajna uspješnog braka je da uvijek težimo prema tom još boljem. Čak i ako se super slažete i ne svađate se uopće i lijepo vam je zajedno većinu vremena ni tad ne smijete prestat ulagat u odnos – ističe Kmetović Prkačin.

Na svojim radionicama ponudit će odgovore na pitanja koja barem povremeno sebi postave svi koji su se zavjetovali na vječnu ljubav:

  • Kako ispravno ulagati u partnerski odnos?
  • Gdje najviše griješimo u odnosu s partnerom?
  • Kako doskočiti bračnome stresu i riješiti ga se jednom zavazda?

Odnos s partnerom jedan je od najvažnijih odnosa u životu, ali i statistički gledano jedan od najvećih uzročnika stresa, a to zaista ne mora biti tako. U to će se uvjeriti svi koji nam se pridruže na radionici. Interes je već popriličan tako da  već  sa zadovoljstvom može reći kako će biti nekoliko grupa. Odličan je to pokazatelj kako postajemo svjesni da osim na sebe u smislu manikura, pedikura, frizura, novih cipela i slično, trebamo ulagati i u sebe. Sve navedeno je bez sumnje ugodno, lijepo, ali dugoročno nam nemjerljivo više zadovoljstva donosi ulog u unutarnji rast i razvoj. Naročito kada je on usmjeren na odnos s partnerom koji se reflektira jasno i na djecu, pa onda ne pretjerujemo kada kažemo da je to zaista odnos o kojem ovisi naša mentalna ravnoteža – zaključuje dubrovačka psihoterapeutkinja.

Uz navedeno Karmen Kmetović Prkačin nudi usluge individualne i partnerske psihoterapije i coachinga,  radionice stress menagementa namijenjene radnim sredinama kao i ostala predavanja i radionice po dogovoru.

Osim toga, vodi i grupe podrške ljudima koji su prošli razvod, upravo ga prolaze ili su tek pred njim. Na istima se uz stručnu asistenciju razmjenjuju iskustva, sagledavaju stvari iz drugoga kuta i uči kako ostaviti prošlost iza sebe i graditi sretnu sadašnjost i budućnost.

INFORMACIJE O RADIONICI

Radionica 'Riješite se bračnog stresa jezikom ljubavi'

Voditeljica programa: Psihoterapeutkinja  mr.spec. Karmen Kmetović Prkačin

Trajanje: 6 sati

Promotivna cijena: ukupno 300 kn za 4 radionice kroz mjesec dana.

Održavanje: 2., 9., 16. i 23.lipnja 2017. (petkom od 18.30 do 20.00 sati)

Adresa: Ćira Carića 3, II kat (zgrada zvana "Pentagon" pored poliklinike Glavić)
Prijave poslati na broj mobitela 095/5718878 ili na elektronsku poštu karmen.kmetovic@gmail.com .

Popularni Članci