BOŽIĆNA BAJKA, VELIKI KONCERT, RADIONICE Još jedan bogat festivalski vikend pred nama

Autor: dubrovackidnevnik.hr
 U subotu, 21. prosinca bit će upaljena četvrta adventska svijeća ispred Dubrovačke katedrale, a u nastavku večeri festivalsku publiku očekuje bogat glazbeni program. Glavno događanje ovog vikenda je svakako tradicionalni Dubrovački božićni koncert koji će se održati u Hotelu Valamar Lacroma.

Raznovrstan repertoar četvrtog festivalskog vikenda počinje u subotu u 11 sati u 4. i 5. lađi Lazareta, gdje će se održati Božićna bajka koju organizira Turistička zajednica grada Dubrovnika. Zabavni je to sadržaj za najmlađe, a ove godine za veselu atmosferu zadužen je Mak teatar koji će odigrati prigodnu blagdansku predstavu za djecu Krokić sportić. U Bajci će sudjelovati i Plesni studio Lazareti, Le Petit Festival, FA Linđo, Mažoretkinje Grada Dubrovnika te Gradska glazba Dubrovnik. Sve će upotpuniti i četiri Djeda Božićnjaka koji će ovom prilikom podijeliti preko 1000 slatkih poklona. 

Također, u subotu od 13 sati u sklopu programa Šarena zima u Uvali, u organizaciji Aster kulturnog društva i Zagi Evenata odigrat će se lutkarska marionetska predstava iz kufera Djevojčica crvene kapice na putu do bakice. Na lokaciji pokraj fontane bit će se i radionica izrade prigodnih ukrasa od štapića i balona, a sve će upotpuniti i pričanje bajki. Od 14 sati atmosferu će podići nastupi bendova Dapal 7 i Dapal. 

U šatoru na igralištu u Našem domu od 15 sati započet će Kreativna božićna radionica koju organizira Eko centar Zeleno Sunce & Eko Omblići, a Tintilinići Dubrovnik u Stanici Sjeverni pol u 16 sati pripremaju Družionice i pričaonice za djecu.

Paljenje četvrte adventske svijeće - svijeće mira održat će se u 19:30 ispred Dubrovačke katedrale. Molitveni dio predvodit će župa sv. Petra s Boninova, a treću svijeću na adventskom vijencu upalit će predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, nakon čega slijedi druženje uz prikle i čaj. One koji se nakon paljenja svijeće odluče zadržati u staroj gradskoj jezgri, s početkom u 20:30 zabavljat će Bloombox na Gundulićevoj poljani te duo Igor & Ines na Brsaljama.

Najiščekivaniji božićni koncert u Gradu, tradicionalni Dubrovački božićni koncert održat će se u Hotelu Valamar Lacroma s početkom u 20 sati. Dubrovački simfonijski orkestar s popularnim gostima kao što su Vanna, Tomislav Mužek, Valentina Fijačko Kobić i brojni drugi uvest će nas bogatim repertoarom u pravo božićno slavlje, a koncertom će ravnati maestro Veton Marevci. 

Nedjelja prijepodne počinje klapskom pjesmom koju će od 10 do 12 sati Klapa Kaše pjevati u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane. Oni najmlađi, od 10 sati moći će se zabaviti uz Face painting party koji organiziraju Tintilinići Dubrovnik u Stanici Sjeverni pol. U 11 sati pokraj fontane u Uvali Lapad bit će odigrana dječja lutkarska predstava Želja jedne koke s drugim popratnim sadržajima, a organiziraju ih Aster kulturno društvo i Zagi Eventi, a svim prisutnima u Uvali će od 13 sati zapjevati NST bend te duo Sara & Jappa.

U sklopu programa Čarobni advent u Mokošici, nedjelja donosi Prirodoslovnu božićnu stvaraonicu u organizaciji Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, od 15 do 18 sati. Adventska čarolija u Lazaretima  od 17 sati nudi nastup Župskih mažoretkinja, a u 18 sati Plesni studio Lazareti i Le Petit Festival du Theatre pripremaju Karaoke party s vilenjacima.

Za kraj ovog bogatog festivalskog vikenda, Katolička molitvena zajednica Effatha u 20 sati na Stradunu priprema koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti bend Emanuel. Koncert je humanitarnog karaktera u suradnji s Caritasom Dubrovačke biskupije, a skupljat će se prilozi za potrebite obitelji iz Dubrovnika.

Tijekom trajanja festivala, svakog dana od 17 sati pa do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu, Libertasovi autobusi voze besplatno na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35), a prometuje i besplatni XMAS BUS  na relaciji A. Kolodvor - Grawe - Pile - Vojnović - P. Lapad, te P. Lapad - Vojnović - Pile - A. Kolodvor. 

Također, tijekom trajanja festivala, lapadskom šetnicom prometuje Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, a klizalište u Uvali je otvoreno svakim danom od 9 do 22 sata. 

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

Popularni Članci