OTVARANJE IZLOŽBE Učenici Građevinske tehničke škole Rijeka predstavit će svoje radove u Galeriji mladih (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Građevinska tehnička škola u Rijeci osnovana je 1945. godine na Sušaku. Pored naglašeno tehničkih smjerova (geodetski tehničar, građevinski tehničar) obrazuje učenike i za zanimanja dizajner unutrašnje arhitekture i arhitektonski tehničar.

Ova izložba prikazuje izbor učeničkih radova tih dvaju smjerova koji su nastali tijekom nastave predmeta Projektiranje interijera, Crtanje, Crtanje i slikanje i Plastično oblikovanje, ali i na vannastavnim aktivnostima u posljednjih nekoliko godina, kao i radove učeničke zadruge „Skica“ u čije je djelovanje veći broj učenika uključen.

U školi djeluje i učenička galerija „Podroom“, prostor u kojem su priređene mnogobrojne učeničke, ali i izložbe poznatih hrvatskih umjetnika i fotografa. Ona je uvijek na raspolaganju kvalitetnim učeničkim idejama i radovima, a dio predstavljenih radova izlagan je i u tom prostoru.

Nadamo se da ćete sa nama podijeliti radost stvaranja te da ćete uživati u našoj izložbi.

Tonči Pernić, mag.art.

Voditelj učeničke galerije Podroom

Građevinska tehnička škola Rijeka



Iskreno se radujemo što izložbom radova učenica i učenika Građevinske tehničke škole Rijeka u Galeriji mladih u Dubrovniku možemo doprinijeti povezivanju mladih Rijeke i Dubrovnika koji dijele slične interese i posvećeni su stvaranju.

Riječani se dubrovačkoj likovnoj publici predstavljaju radovima učenika dvaju smjerova škole koji imaju stručnu nastavu prvenstveno temeljenu na umjetničkim predmetima (dizajner unutrašnje arhitekture i arhitektonski tehničar), ali i izvannastavnim aktivnostima u sklopu Učeničke zadruge „Skica“. Kako je u pitanju prezentacija aktivnosti škole, nije prikladno ulaziti u analizu pojedinih radova i njihovih autora već procijeniti opći dojam. Izloženi plakati realizirani su zahvaljujući kvalitetnom vladanju likovnom sintagmom, koje omogućava široki raspon stvaralačkih igara s raznim vidovima suvremenog izričaja. Keramiku karakterizira pročišćena i estetizirana forma unutar koje se provlači diskretna narativnost. Sve izloške odlikuje usklađenost i ozbiljnost u rješavanju, kako tehničkih, tako i estetsko - formalnih problema.

Siguran sam da će ova izložba biti poticajna za učenike Umjetničke škole Luke Sorkočevića i imati pozitivan odjek među dubrovačkim ljubiteljima umjetnosti svih generacija. Nakon ove izložbe u planu je i uzvratna izložba naše škole u galeriji „Podroom“ Građevinske tehničke škole Rijeka. Nadamo se da je to tek početak naše uspješne suradnje.

Popularni Članci