SUTRA U ATRIJU KNEŽEVOG DVORA Završni koncert ciklusa barokne glazbe Orlando Furioso (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje završni koncert ciklusa barokne glazbe Orlando Furioso u petak, 16. lipnja. Koncert će se održati u atriju Kneževog dvora s početkom u 21 sat. Orkestrom će ravnati Dmitry Sinkovsky, a kao solist će nastupiti mladi hrvatski pijanist Marin Limić.

Ciklus barokne glazbe Orlando Furioso započeo je 6. lipnja te je koncertima u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik i atriju Kneževog dvora, donio gradu duh baroka. Publika je imala priliku slušati Vivaldijeva Četiri godišnja doba, operu Didona i Enej te koncert pod nazivom Trio Sonatas. Kroz čitav ciklus orkestar je vodio Dmitry Sinkovsky, ruski virtuoz violine, kontratenor, ali i uspješni dirigent. Na koncertu u petak 16. lipnja, imat ćemo priliku vidjeti Sinkovskog upravo u toj ulozi, s druge strane orkestru, dok će kao solist nastupiti pijanist Marin Limić.

Repertoar Marina Limića seže od djela baroknih majstora Bacha i Scarlattija preko Haydna, Mozarta, Beethovena, posebno Chopina i Liszta, zatim Debussya, Ravela, Prokofjeva, Berga te hrvatskih skladatelja. U svom opusu ima tridesetak vlastitih skladbi, koje izvode i drugi pijanisti. Objavljena mu je knjiga i CD vlastitih skladbi u izdanju biblioteke Kačić i Sidra music-a 2015. godine. Osim nastupa po Hrvatskoj i europskim državama, održao je više solističkih recitala pod nazivom “Koncert zaboravljenih melodija” kroz koje je promovirao zapostavljene skladatelje klasične glazbe.

Na koncertu u petak, mladog hrvatskog pijanista čut ćemo u Beethovenovom Koncertu br. 3 za klavir i orkestar u C molu, a na programu su i Bachova Simfonija u g molu te Mozartova Simfonija br. 40 u g molu.

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je 417 110.
Cijene ulaznica su od 100 do 300 kuna.

comments powered by Disqus

Popularni Članci