TALENTIRANA PIJANISTICA ZA KRAJ Martina Filjak zatvara festival Dubrovnik u pozno ljeto

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Nakon sinoćnjeg nastupa pijanistice Jasminke Stančul s Gudačkim kvartetom DSO-a u sastavu Đana Kahriman, violina; Iva Vukić, violina; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo, večeras slijedi završnica Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna maestro Christoph Campestrini, a kao solistica nastupa pijanistica Martina Filjak. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Jednu od najboljih hrvatskih pijanistica, Martinu Filjak, publika će imati priliku čuti u Brahmsovom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u B duru, dok će u drugom dijelu koncerta orkestar izvesti Schumannovu Simfoniju br. 4 u d molu, op. 120.  

Martina Filjak trenutno je jedna od najtraženijih hrvatskih pijanistica u svijetu, ubraja se među najdarovitije hrvatske glazbenike mlađe generacije, a pažnju šire međunarodne javnosti privukla je 2009., kada je osvojila Zlatnu medalju i niz posebnih priznanja na renomiranom međunarodnom natjecanju u Clevelandu, te ubrzo potom debitirala u dvoranama Konzerthaus u Berlinu, Musikverein u Beču, kao i dvorani Zenkel u Carnegie Hallu. Treću godinu za redom nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom na MGF Dubrovnik u pozno ljeto te redovno oduševljava brojnu dubrovačku publiku. Upravo zato, njezin je nastup  rezerviran za večerašnju završnicu festivala koji je kroz petnaest koncerata ugostio brojna međunarodno priznata imena klasične glazbe.

Ulaznice su dostupne danas do 14 sati u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra, zatim u info centru Luža, u agenciji Perla Adriatica na Pločama i shopu Dubravka na Pilama. Popusti za građane mogu se ostvariti isključivo na blagajni Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Popularni Članci