Oleg Valjalo: U funkciju turizma se stavljaju nekretnine u vlasništvu vojske

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Oleg Valjalo, zamjenik ministra turizma, komentirao je za Dubrovački dnevnik Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine kojoj je cilj ući u vodećih 20 turističkih najkonkurentnijih zemalja svijeta.

Valjalo je istaknuo da je Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine usvojena te da je ovo jedan od najozbiljnijh dokumenata ovog ministarstva.

"Do sada ovakva strategija nije postojala, na njoj se radilo godinu dana. Detaljan akcijski plan ima 26 točaka i uključuje sva ministarstva u većoj ili manjoj mjeri" rekao je Valjalo.

Jedan od glavnih ciljeva ove strategije je iskorištavanje fondova iz Europske unije kako bi se stvorila kvalitetna podloga za povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma.

Strategijom razvoja hrvatskog turizma želi se postići i produljenje sezone na cijelu godinu, ali i omogućavanje iskorištavanja turističkih kapaciteta ne samo na Jadranu već i u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Očekuju se i duplo veći prihodi od turizma u 2020. godini, te dodatna zapošljavanja od oko 20 tisuća novih zaposlenika u turizmu.

Što se tiče stavljanja u funkciju postojećih nevaloriziranih nekretnina: neovisno jesu li u vlasništvu države, vojske ili se radi o nekim 'greenfieldima', Valjalo je rekao kako su neke od lokacija čija namjena jest turistička tek otkrivene, međutim zbog nepoznatih razloga do sada nisu stavljene u funkciju. Upravo zbog ovakvih situacija Strategijom se želi i omogućiti lakše i brže stavljanje takvih nekretnina u pogon.

Marina Majić / DD

Popularni Članci