EKSKLUZIVNO Mostov ministar Orepić priznao: Jesam, bio sam član HDZ-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Mostovac i trenutni tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić bio je član HDZ-a, ekskluzivno doznaje Dubrovački dnevnik. Ovu informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio i sam Orepić putem telefonskog razgovora. 

'Bio sam, da, '91, '92. godine sam bio član HDZ-a,' izjavio je Orepić nakon što mu je rečeno da za to postoje pouzdani izvori koji su to potvrdili. 

Inače, upravo je Orepić  u više navrata kritizirao HDZ, navodeći kako su dvije vodeće nacionalne stranke vodile istovjetnu politiku u posljednjih 25 godina, premda je on dio jedne od njih bio upravo u tom periodu. Štoviše, na svom je Facebook statusu objavio kako 'narod prepoznaje da je gotovo identičan profil ljudi koji su ih vodili tijekom posljednjih 25 godina, bilo s pozicije političke ljevice ili desnice'.

Na pitanje koliko je vjerodostojno da bivši član HDZ-a kritizira vođenje države od njihove strane u proteklih 25 godina, Orepić odgovara kako je vjerodostojno jer su se 'odmaknuli od tih ljudi'.  

'Vjerodostojno je, uistinu vjerodostojno. Odmaknuli smo se od politike koja je uništila ovu Državu, kao i od ljudi. Ja kao takav nisam imao nikakav utjecaj. To je u tim trenutcima čak bio nekakav pokret,' izjavio je.

Premda je potvrdio kako je bio član HDZ-a, koliko dugo se zadržao u toj stranci se, kako kaže, ne može se sjetiti.

'Kratko je to bilo. Bio sam vojna osoba i izašao sam odmah iz HDZ-a. Konkretno, ja sam predložio izbacivanje tada ministra u Vladi RH trenutnog direktora Luke Ploče Ivana Pavlovića i onda smo došli do svađe u lokalnom pločanskom HDZ-u i izašao sam. Tada me podržao jedino pokojni otac trenutne pomoćnice ministra europskih integracija (op.a Marija Vučković), gospodin Vučković,' izjavio je Orepić.

Prema neslužbenim informacijama koje su stigle do Dubrovačkog dnevnika, nekadašnji gradonačelnik Ploča HDZ-ov Joško Damić napisao je Orepiću preporuku koja mu je pomogla u napredovanju u MORH-u. 'Na ruku' mu je u takvom slučaju sasvim sigurno išlo i članstvo u HDZ-u. Ipak, Orepić takvo što demantira.

'Ma kakvi, ni čut'! Nema to nikakve veze. Joško Damić je moj veliki prijatelj i to je to,' odgovorio je.

Na ponovljeno pitanje koje je glasilo 'Dakle, gospodin Damić vam nikada nije napisao nikakvu preporuku?', Orepić je odgovorio riječima: 'Ma kakve preporuke, nitko nikad!' 

Podsjetimo, još 2015. godine Dubrovački dnevnik jedini je pisao o tome kako je Most projekt dijela struktura Crkve putem osnivača konzervativnog Ivice Relkovića i  Luke Bebića, o čemu se u Neretvi cijelo vrijeme špekulira.  Dok su za utjecaj Ivice Relkovića stigle i konkretne potvrde te ga je Božo Petrov imenovao savjetnikom i danas se o tome više ne šuti, ovaj dio pozadine Mosta i dalje je tek spoji više podudarnosti. Obitelj Damić inače se veže uz Luku Bebića, a vrijedi podsjetiti kako je upravo od obitelji Damić i Božo Petrov kupio kuću uz posudbu novca od nadbiskupa bez kamata. 

Ministar Orepić na jugu Hrvatske u posljednje vrijeme poznat je po tome što hoće Policijsku upravu dubrovačko - neretvansku svesti na razinu postaje poput Metkovića i Ploča i podrediti Splitu, kao i prema otvorenim najavama da će smijeniti cijelo vodstvo koje posljednjih godina bilježi najbolje rezultate u Hrvatskoj. 

Ivona Butjer, Lucija Komaić

RAZOTKRIVANJE MOSTA Odluka Petrova zapinje između Hrasta, Barba Luke i tajkuna

Popularni Članci