FRANKOVIĆ NA ILIJINOJ GLAVICI 'Bivša Gradska uprava ponašala se neodgovorno, u četiri godine nisu proradila dva obična lifta'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Julia Mačinković
Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković održao je sa suradnicima konferenciju za medije na Ilijinoj glavici. Tema konferencije bilo je trošenje proračunskih sredstava Grada Dubrovnika.

Mato Franković kazao je kako je sazvao konferenciju kraj ulaza u pothodnik kako bi pozvao lift koji se tamo nalazi. 'Mi u budućnosti nećemo raditi na ovaj način. Ilijina glavica rekonstruirana je 2013. godine i otad ovaj lift ne radi. Mi neće trošiti proračunska sredstva naših građana ovako', kazao je Franković te dodao kako je situacija s dizalom u pothodniku pravi primjer kako se Grad voli ili ne voli, odnosno na koji način se proračun trošio.

'Zar je moguće da u četiri godine jedan obični lift nije uspio proraditi? Možemo onda samo zamisliti što je s vodom ili primjerice kanalizacijom. To se tako ne radi. Mi ćemo biti odgovorna gradska uprava', rekao je HDZ-ov kandidat.

Osim dizala koje nije u upotrebi, Franković se osvrnuo i na kompletan projekt rekonstrukcije Ilijine glavice. 'Ovo križanje rekonstruirano je četiri puta i vrlo dobro se zna tko je bio poznati podizvođač radova, a to je brat bivšeg gradonačelnika. Tijekom svake jače kiše dolazi do rušenja asfalta ili izbijanja pločnika. Žalosno je da se rijetko tko u našem Gradu sjeti osoba s invaliditetom. Njima je jako teško doći s jedne strane ovog križanja na drugu, skalinima koji vode u pothodnik to nisu u mogućnosti, a lift nije u upotrebi. U četiri godine nisu se mogla u upotrebu staviti dva najobičnija lifta', istaknuo je Franković te dodao kako je razgovara sa stručnjacima koji su istaknuli kako lifrovi, koji su trenutno ugrađeni na za to predviđena mjesta u pothodniku, nisu za vanjsku, već za unutarnju upotrebu, odnosno kako nisu predviđeni mjestu, ni vremenskim uvjetima u kojima se nalaze.

Također, Franković je kazao kako nedostatak dizala u pothodniku muči i naše posjetitelje koji bi ih mogli koristiti ukoliko imaju puno prtljage koju, tako, ne bi morali spuštati skalinima. 'Ovaj lift zbog nebrige trenutno nije u funkciji, i to nebrige Grada koji ima 500 milijuna proračunskih sredstava, a trošio ih je na marketing i ostale stvari. To dokazuje da se bivša Gradska uprava ponašala potpuno neodgovorno. Mi ćemo biti odgovorni i sva ćemo sredstva Grada Dubrovnika trošiti transparentno. Građani će moći vidjeti na službenoj stranici Grada Dubrovnika račune koji su plaćeni. Tako ćemo biti uistinu jedna transparentna gradska vlast', zaključio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika.

Popularni Članci