KANDIDATI PROKOMENTIRALI IZLAZNE ANKETE Evo tko je zadovoljan, a tko se 'ne čudi više ničemu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnički kandidati prokomentirali su projekcije ekskluzivnih izlaznih anketa za Dubrovački dnevnik. 

Mato Franković (HDZ):

-Najprije bih zahvalio građanima koji su izašli na izbore i koji su u anketi odlučili o kandidatima u drugom krugu. Jasno je kako je moja razlika u odnosu na mog protukandidata značajna, kako je moj koalicijski potencijal u odnosu na potencijal mog protukandidata također značajan i kako ćemo za dva tjedna sa sigurnošću moći utvrditi kako sam ja novi gradonačelnik grada Dubrovnika. Po pitanju sastava Gradskog vijeća, devet mandata koje predviđa anketa je rast u odnosu na prošli put. Potrebno je pričekati i službene rezultate izbore s obzirom na to kako vjerujemo kako možemo doseći i taj 10 mandat, no ponovno bih naglasio kako je jasno kako HDZ u Gradskom vijeću može postići stabilnu koaliciju što sigurno ne može koalicija HNS-HSLS sa svoja četiri mandata. Treba im se namučiti brojati do devet, a kamoli do 13. Mi ćemo puno brže izbrojati do 13.

Valentin Dujmović (HNS):

-Ne bih se previše obazirao na ankete, čekat ćemo službene rezultate kako budu stizali s birališta. tek kad se obradi nekih 50 do 60, pa čak i 70 posto biračkih mjesta, onda možemo govoriti o realnom stanju. Mislim kako će rezultat biti 28 na prema 21 posto u korist Mata Frankovića u prvom krugu. U drugom krugu, s obzirom na ostale protukandidate koji ne ulaze u drugi krug i njihovo biračko tijelo, očekujem kako ću s lakoćom pobijediti Frankovića. ovo je svakako dobar rezultat, a HNS se potvrdio kao snaga u Gradu Dubrovniku. No, svakako treba pričekati službene rezultate. Po pitanju sastava Gradskog vijeća, mislim kako će biti promjena. Mislim kako ćemo 5. lipnja, s pozicije gradonačelnika, lakše sastaviti Gradsko vijeće. HDZ sigurno neće imati devet mandata. Za njih je realno da imaju sedam, a mi šest mandata. Vidjet ćemo kako će se drugi posložiti i čekamo službene rezultate.

Maro Kristić (Most)

-To su još uvijek samo izlazne ankete i čekamo službene rezultate izbora. Vjerujem kako još tu ima izgleda za ulazak u drugi krug s obzirom na to kako nije riječ o pretjerano velikoj razlici između mene, koji sam na trećem mjestu, i kandidata Dujmovića na drugom mjestu. Što se tiče liste, i tu su mandati na granici, tako da je dosta nezahvalno još uvijek komentirati.

Vido Bogdanović (HSS):


-Mislim da je ova anketa jedan relevantan pokazatelj. Svatko je u ovim izborima nešto očekivao i nešto tražio. Naravno da se očekuje više, a slavi manje. Mi nismo imali neke relevantne pokazatelje dosad, tako da smo rezultate bilo koje vrste čekali u mraku. Jednostavno, ne čudim se nikakvom i ničijem rezultatu na ovim izborima.

Tatjana Šimac Bonačić (SDP):


-Rezultate ankete zaista ne bih trenutno komentirala, pričekat ćemo ipak Državno izborno povjerenstvo.ž

Željko Raguž (DUSTRA):


-Ovo je zaista jedna hvalevrijedna anketa, ali mi u DUSTRI ćemo pričekati službene rezultate, koji će zasigurno biti puno bolji i koje ćemo zasigurno proslaviti.

Terezina Orlić (DDS):


-Najprije bih zahvalila svima koji su izašli na izbore te čestitala kandidatima koji, zasad, ulaze u drugi krug. Svakako bih pričekala rezultate Državnog izbornog povjerenstva.

Popularni Članci