ŠTO TO LETI NA STRADUNU? ORaH dronom oduševio Dubrovčane (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer, DD
Stranka Održivi razvoj Hrvatske – OraH u Dubrovniku predstavlja svoj program na predstojećim lokalnim izborima.

Tom su se prilikom EU zastupnik i potpredsjednik OraH-a Davor Škrlec, predvodnik OraH-ove liste Robert Čarija i kandidatkinja Nikolina Visković Kadijević jutros družili s građanima na promo štandu postavljenom ispred Sponze.

Škrlec je za Dubrovački dnevnik iznio glavne odrednice OraH-ovog programa dok je Čarija predstavio jutrošnji program na Stradunu. Građani su imali priliku upoznati se s OraH-ovim kandidatima, popričati s njima, informirati o njihovom programu te postaviti pitanja. Osim toga, Škrlec je prezentirao i bespilotnu letjelicu – dron što je izazvalo veliko zanimanje i građana i turista koji su ga fotografirali i snimali.

'Dronovi bi, po procjenama, u idućih nekoliko godina mogli stvoriti 100.000 novih radnih mjesta u Europskoj uniji, a s obzirom na kapacitete koje Hrvatska ima, velik dio građana mogao bi se zaposliti upravo u sektorima informacijsko- komunikacijskih tehnologija i obnovljivih izvora energije, na zelenim radnim mjestima,' smatraju iz OraH-a.

Građani su veliko zanimanje pokazali i za kuharicu koju su mogli dobiti na štandovima, a kroz koju su predstavljene sve izborne jedinice, od I. do X. Za X. izbornu jedinicu izdvojena je kontonjata kao specijalitet koji predstavlja navedeno područje te je tako, na zanimljiv način, predstavljen OraH-ov program.

Program 'Promijeni smjer, posadi OraH, zazeleni Hrvatsku' za predstojeće parlamentarne izbore bazira se na točkama koje se prije svega tiču reforme javne uprave i pravosuđa u transparentne i učinkovite servise, regionalizacije i financijske decentralizacije u smislu formiranja četiri regije uz Grad Zagreb, porezne reforme usmjerene prema poreznom rasterećenju rada te ukidanja nepotrebnih birokratskih procedura. Više o programu i jutrošnim aktivnostima ORaH-a pogledajte u videozapisu.

Novinarka: Ivona Butjer

Snimatelj/montažer: Vedran Pervan

Popularni Članci