UŽIVO IZ HDZ-OVOG STOŽERA HDZ-ovci oduševljeni rezultatima (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Ekipa Dubrovačkog dnevnika je u stožeru Hrvatske demokratske zajednice koja je, prema ekskluzivnim izlaznim anketama, dobila najviše glasova ispitanika koji su najviše zaokruživali ime kandidata Mata Frankovića. Također, prema anketi, najviše mandata u Gradskom vijeću također bi trebao dobiti HDZ. U stožeru vlada dobro raspoloženje.

21.55 Prema neslužbenim informacijama, HDZ osvaja 10 mandata u Vijeću. Dobroslavić (48 posto) ide u drugi krug s Nikolom Grmojom.

21.31 Franković je dao prvu službenu izjavu u svom stožeru.

'Nakon prebrojanog većeg broja glasova, HDZ i ja kao kandidat smo premoćni pobjednici u Gradu Dubrovniku. Nakon osam godina, HDZ slavi u Gradu. Jasno je kako je dino HDZ može ponuditi stabilnost svojim sugrađanima. Naime, naš koalicijski potencijal u ovom trenutku je jako velik i uvjereni smo kako ćemo do idućeg vikenda imati više od 15 ruku u Gradskom vijeću. Odredit ćemo i datum prve sjednice Vijeća i krenuti s objavom budućeg proračuna. Ne stajemo nego aktivno krećemo, nemamo vremena, Grad mora ići dalje. Mi ćemo se baviti realizacijom projekata, naravno, kroz ova dva tjedna ćemo voditi afirmativno svoju kampanju. Poštujemo sve, kao i prije, ali teško je primati uvrede kakve sam ja primao, teško je to na ljudskoj razini kad vas bivši gradonačelnik Grada nazove ljudskom nulom. Ja tako nikad nikog ne bih nazvao, ali to govori o njima,' izjavio je Franković koji je uvjeren u pobjedu u drugom krugu.

21. 22 Rezultati DIP-a pokazuju kako HDZ-ov Nikola Dobroslavić trenutno vodi s nešto više od 50 posto. Za Dubrovački dnevnik je dao kratku izjavu.

'Prikupljamo još podatke, sigorno je da ćemo dobiti većinu i za župana, i za Županijsku skupštinu. Kakav će to omjer biti znat ćemo nakon prikupljenih podataka. Radi se o granici između prvog i drugog kruga,' kazao je Dobroslavić.


21.06 Prema dosad prebrojanim listićima, Franković vodi s oko 34 posto. U stožeru vlada odlično raspoloženje.

20. 50 Prema neslužbenim rezultatima, najviše glasova je u Konavlima dobio HDZ-ov Božo Lasić (oko 43 posto), no ići će u drugi krug s Lukom Kordom.

20.49 Prema neslužbenim informacijama, HDZ je dobio premoćno u gotovo svim biralištima u Gradu, a drže i određena birališta koja nikada prije nisu imali poput škole Lapad ili Ploča.

20.40 Prema neslužbenim informacijama, kandidat HDZ-a za načelnika Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli pobijedio je u prvom krugu.

20.30 Prema izvorima bliskima HDZ-u, na Mljetu je pobijedio kandidat za načelnika Đivo Market u prvom krugu. Dobri rezultati HDZ-a su zabilježeni u Stonu gdje je Vedran Antunica pobijedio HNS-ovog Vedrana Antunicu i postigao duplo više glasova od njega, a Franković je, prema neslužbenim infromacijama, postigao najviše glasova i na svim biračkim mjestima u Lapadu.

Popularni Članci