VIĆAN I ČAČIĆ ZAJEDNO U KOALICIJI: 'U Dubrovniku novci padaju s neba!' (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Konferencija za medije i potpisivanje sporazuma o pridruživanju stranke DDS koaliciji stranaka Uspješna Hrvatska koju čine Narodna stranka - reformisti i Naprijed hrvatska - progresivni savez održana je danas u hotelu Argentina. 

'Mi imamo sreću što nam novci padaju s neba, tu sreću nemaju ni Solin ni Novi Marof. Jer ako su zidine u jednom danu ovog ljeta naplatile milijun kuna to je zahvaljujući resursima pradjedova naših pradjedova. Tome možemo zahvaliti prihode, a ne našoj pameti pa se danas hvaliti kako smo bogati grad,' izjavio je čelnik DDS-a Pero Vićan.

Nakon toga, uslijedio je i govor o već jako puno puta spomenutom surovom realnom sektoru od strane Vićana.

'Onaj tko u životu nikada nije bio s one strane realnog surovog sektora, ne zna kako je to kad se približi prvi u mjesecu pa dobiješ febru jer moraš misliti o tome kako riješiti plaće zaposlenicima, a Državi platiti poreze i prireze,' dodao je.

Najavio je kako njihova koalicija neće biti u ideološkim sukobima s HDZ-om i SDP-om te kako je uvjeren u izvrstan rezultat u X. izbornoj jedinici, ali je siguran kako se 'buduća Vlada RH bez njih neće moći sastaviti.'

Radimir Čačić je naglasio kako 'nikada ne bježi od toga da bude na čelu nečega, no kako su u ovom slučaju Pero Vićan i 'reformist' Jakša Marasović potpuno ravnopravni.

'Uvjeren sam da će naš klub osigurati ulazak barem jednog zastupnika,' izjavio je.

Također je kazao pokoju riječ i o Domu Medarevo kao i o gruškom bazenu.

'U Dubrovniku je u zadnjih 20-ak godina više puta spomenuta tema Doma Medarevo. Dok sam ja bio u operativi gospodarstva, započet je dom, izgradnja je tekla kvalitetno i u rokovima. Dolaskom rata došlo je do preuzimanja od strane Fonda za privatizaciju, moje ovlasti su poništene. Tvrtka se nakon toga našla pod državnom upravom i u njenom vlasništvu, a ona nije napravila ništa. Tvrtka je potpuno uništena, vraćena randicima, ali nje više nije bilo. Po pitanju gruškog bazena, u njemu ne možete igrati ako bazen nije zatvoren,' izjavio je Čačić, a novinari su uputili pitanje zašto se bazen nije mogao prije obnoviti. 'Sve se može obnoviti,' odgovorio je Čačić. Na pitanje je li se mogao prije obnoviti, odgovorio je kako nije.

DEMAGOGIJA VS. ČINJENICE Troškovi plaća 'uhljeba' Boža Petrova u Metkoviću duplo veći nego u drugim gradovima

Popularni Članci