POSTAJU OPORBA VLAHUŠIĆU SDP-ovci moraju izaći iz svih nadzornih i drugih odbora

Autor: dubrovackidnevnik.hr
SDP postaje oporba

Dubrovački Gradski odbor SDP-a zatražio je od članova stranke da podnesu ostavke na članstvo u nadzornim odborima gradskih poduzeća, upravnim vijećima javnih ustanova i odborima škola u vlasništvu i većinskom vlasništvu grada, koji su u ta tijela imenovani odlukom gradonačelnika Andre Vlahušića i Gradskog vijeća u sklopu tzv. "Dubrovačkog dogovora".

Dubrovački SDP jutros je priopćio kako je odluku o zahtjevu za ostavkama donio nakon izlaska te gradske stranačke organizacije iz "Dubrovačkog dogovora" te odlaskom u oporbu u Gradu Dubrovniku.

Članovi nadzornih, upravnih i školskih odbora bit će upoznati s odlukom Gradskog odbora SDP-a te će se tražiti njihovo očitovanje o kojem će ovisiti dalje postupanje te gradske organizacije temeljem stranačkog Statuta, kažu dubrovački SDP-ovci.

Dubrovački SDP je početkom prosinca prošle godine izašao iz "Dubrovačkog dogovora" kao koalicije stranaka koje čine većinu u Gradskom vijeću Dubrovnika.

"Dubrovački dogovor" formiran je lani u srpnju, nakon što se na prvoj konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća, nakon lokalnih izbora nisu uspjeli izabrati predsjednik Gradskog vijeća i njegovi zamjenici.

U tu su koaliciju ušli HDZ, HNS, SDP, HSS, HSP dr . Ante Starčević i Dubrovački demokratski sabor, okupivši tada 17 vijećnika od 25 koliko ih je u Gradskom vijeću.

Nisu ga podržali vijećnici Hrvatskih laburista, nezavisne liste "Srđ je Grad", vijećnik HSLS-a Ivo Gjaja te vijećnica SDP-a Tatjana Šimac Bonačić.

Popularni Članci