NEMA RASPRAVA O USTAŠAMA I ČETNICIMA Dubrovčanin objasnio koje genijalne vrijednosti cijene na Sveučilištu Princeton i u SAD-u

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Stjepan Srhoj Facebook
Dubrovački ekonomist dr. Stjepan Srhoj s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku boravi u SAD-u prilikom čega je posjetio Sveučilište Princeton. Na svome Facebook profilu Srhoj je opisao u kratkim crtama izvrsnost američkog duha i pogleda koji je okrenut prema budućnosti i inovaciji. Objavu prenosimo u cijelosti.

"Godina studiranja na Sveučilištu Princeton je otprilike 50 000 $. Ispod su neke fotografije kampusa, koji je predivan, međutim, nisu zgrade ono što ga čini predivnim, već ljudi u zgradama.
Ovdje sam upoznao bez sumnje najpametnije ljude u životu. A kada odete samo malo izvan kampusa, do prvog taxija, možete čuti intenzivne rasprave o migracijama, o novim inovacijskim vizama u SAD-u, odnosno o načinu kojim SAD odabire najbolje strance s kapitalom i poslovnim planom.

Pa kako taj poslovni plan mora zadovoljiti standard ureda SAD-a, odnosno nema inovacijske vize za otvaranje restorana ili frizerskih salona, već za one usmjerene na tehnološke inovacije, posebice umjetnu inteligenciju.

Zatim rasprava ide prema efektima većeg razvoja umjetne inteligencije na djelatnost prijevoza (vozače), računovođe, trgovinu ili odvjetničke urede po SAD-u", napisao je Stjepan Srhoj.

Zanimljivo je pročitati ovu inspirativnu objavu iz pozicije Hrvatske u kojoj se većina rasprava temelji oko ustaša, četnika, partizana i sličnih povijesnih tema bez glave i repa s ciljem stvaranje nepotrebnih tenzija.

Popularni Članci