NESTAO DJEČAK, PRONAĐEN MLADIĆ Životna priča mladog Alexa je nevjerojatna, policajcima je ispričao detalje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Greater Manchester police
Alex Batty nestao je sa svojom majkom i djedom prije šest godina dok su bili na odmoru u Španjolskoj. Policijska potraga za njim bila je duga, sumnjalo se da je otet, a Alex je naposljetku pronađen sasvim slučajno.

Dječak iz Velike Britanije Alex Batty 2017. godine nestao je u Španjolskoj, gdje je provodio odmor sa svojom obitelji. 

Zbog sumnjivih okolnosti pod kojima je Alex nestao u početku je policija upirala prstom u majku i djeda s kojima je bio u Španjolskoj, smatrajući da su oni odveli Alexa i natjerali ga na alternativni način života jer ne vjeruju u konvencionalan način školovanja.

No ta istraga nije polučila željene rezultate, a Alex se smatrao nestalim šest godina. 

Tako je bilo sve dok sada 17-godišnjeg tinejdžera 13. prosinca na cesti nije pronašao vozač kamiona u Francuskoj, koji mu je pružio mogućnost da se javi svojoj obitelji. Vozač je zatekao Alexa kako usred noći po kiši hoda cestom s ruksakom na leđima i skateboardom pod rukom. Sažalio se nad dječakom i povezao ga te usput doznao njegovu neobičnu priču.

"Zdravo, bako, ja sam, Alex. U Francuskoj sam, Toulouse. Zaista se nadam da ćete primiti ovu poruku. Volim te, želim doći kući", bila je prva poruka koju je Alex poslao, prenosi BBC.

Emotivna baka Susan rekla da je oduševljena i u šoku što je njezin voljeni unuk pronađen živ i zdrav.

Alex kaže da su ga prije šest godina majka i djed zapravo oteli i odveli u duhovnu komunu te da misli kako je njegova majka "pomalo luda".

Bilo mu je 11 godina kad je s majkom Melanie (tada 37) i djedom Davidom (tada 58) otišao na ljetovanje s kojeg se nisu vratili. Zakonska skrbnica dječaka, njegova baka Susan Caruana, kaže kako su njezina kći i bivši muž željeli živjeti alternativnim načinom života i sa sobom poveli dječaka.

Alex je na Pirenejima živio u odvojenoj zajednici koja se često selila. To je područje poznato po tome što privlači ljude iz cijele Europe koji žele živjeti alternativnim načinom života, a zajednica funkcionira kao komuna.

Tek je tijekom prošlog vikenda uspio pobjeći iz komune pokušavajući doći do svoje bake u Engleskoj. 

Alex policiji nije htio otkriti imena osoba kod kojih je proveo šest godina, dok je policija smatrala da je otet.

Na Alexov 15. rođendan, Susan je unuka preko objave na Facebooku zamolila da joj javi je li na sigurnom i dobro.

"Sretan rođendan mom prekrasnom 15-godišnjem unuku. Alex, molim te, imaj malo sažaljenja, slomljena sam. Molim te, samo mi daj znak da si dobro. Svaki dan mislim kako si na nekom dalekom mjestu i živiš život kakav je tvoja mama odabrala za tebe. Sve što želim znati je da si još uvijek živ i zdrav. Već godinama se mučim, srce mi je slomljeno. Toliko te volim da samo moram znati da si dobro. Nadam se da ću te opet vidjeti jednog dana, sve bih dala samo za jedan zagrljaj. Baka."

Popularni Članci