Predsjednik Nikolić: Čestitam Hrvatskoj! Ali moramo jačati veze, jer Hrvatska bez Srbije ne može

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tijekom posjeta Trebinju osvrnuo se na odnose s Hrvatskom i pristupanje Europskoj uniji. Kako je najavljeno, Nikolić će 30. lipnja boraviti u Zagrebu na svečanosti koja se priređuje prilikom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

'Moja poruka Hrvatima je da se Srbija raduje uspjehu svakog svog susjeda jer Srbija nikada nikoga nije spriječavala da živi bolje i da, sa željom da se ispune neki dogovori između dvije zemlje, nije zaustavljala Hrvatsku na putu u EU. Čestitam hrvatskom narodu skori ulazak u Europsku uniju jer to znači da će uskoro mnogo bolje živjeti te da se uklapanjem u europska pravila pokaže da danas drukčije razmišljaju i o susjedima i o komšijama. I o državama jer Hrvatska bez Srbije u nekim širim, globalnim razmjerima neće moći,' rekao je Nikolić na novinarsko pitanje naglasivši značaj gospodarske suradnje dvaju  zemalja. 

'Morat ćemo raditi na tome da ponovno povežemo gospodarstva i da dobijemo neke zajedničke proizvode i tvrtke s kojima ćemo nastupati na tržištima koja su trenutno otvorena za Srbiju. To su stara prijateljstva, Afrika, Azija, Arapske zemlje, Latinska Ameika i cijeli Istok. Uz Europsku uniju u kojoj je Hrvatska, nadam se da se Srbiju neće ostaviti dva skalina ispod Hrvatske jer to ne bi bilo dobro. Ponavljam, Srbija želi biti oslonac mira i stabilnosti na Balkanu, a cijeli svijet zna da to bez Srbije nije moguće,' zaključio je Nikolić.  

Popularni Članci