Preminula zvijezda filma Black Panther

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Američki glumac, Chadwick Boseman, najpoznatiji po ulozi Black Panthera, preminuo je od raka u dobi od 43 godine. 

Preminuo je u svom domu u Los Angelesu, okružen suprugom i obitelji, objavljeno je na društvenoj mreži Twitter na njegovom profilu, piše Index.

Bosemanu je prije četiri godine dijagnosticiran rak debelog crijeva, ali ta informacija tada nije puštena u javnost javlja BBC.

Obožavatelji diljem svijeta su šokirani i izražavaju sućut njegovoj obitelji.

Vijest o njegovoj smrti objavljena je na njegovom Twitteru.

“S nemjerljivom boli javljamo o smrti Chadwicka Bosemana. Chadwicku je dijagnosticiran treći stadij raka debelog crijeva 2016. godina, a on se s njim borio zadnje četiri godine dok je rak prelazio u četvrti stadij. 

Istinski borac, Chadwick je izdržao sve, i donio vam mnoge filmove koje ste voljeli. Od Marshalla to Da 5 bloods, Black Bottoma Augusta Wilsona i brojnih drugih, svi su snimljeni tijekom i između brojnih operacija i kemoterapija. 

Bila je čast njegove karijere oživjeti T’Challu u Black Pantheru. 

Preminuo je u svom domu, uz svoju obitelj i suprugu. Obitelj vam zahvaljuje na ljubavi i molitvama i moli vas za poštovanje privatnosti tijekom ovog teškog vremena”, objavili su na Twitteru.

U svojoj je karijeri Boseman utjelovio više povijesnih osoba poznatih po rušenju rasnih barijera u SAD-u, uključujući soul pjevača Jamesa Browna u filmu "Get on Up", suca Vrhovnog suda SAD-a Thurgooda Marshalla u filmu "Marshall" te prvog afroameričkog profesionalnog igrača bejzbola Jackieja Robinsona u filmu "42".

Black panther bio je prvi film o superjunaku u kojemu su glumci uglavnom bili Afroamerikanci. Bio je među filmovima s najvećom zaradom te godine, a nominiran je za šest Oscara, uključujući za najbolji film, a dobio ih je tri - za najbolju filmsku glazbu, najbolji, produkcijski dizajn i najbolju kostimografiju.

Glavni lik Black Panthera stvoren je dvije godine ranije, kada ga je također igrao Boseman, u Marvelovom filmu "Captain America: Građanski rat", a Black Panthera utjelovio je još dva puta - 2018. u filmu "Osvetnici: Rat beskonačnosti" te 2019. u filmu "Osvetnici: Kraj igre”.

Popularni Članci