'AKO STE UMORNI, ZAUSTAVITE SE' U Dubrovniku postavljene prve ploče

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Od rano jutros, Grad Dubrovnik, odnosno Dubrovačko - neretvanska županija, postala je prva u Republici Hrvatskoj na čijim cestama su postavljene reflektirajuće prometne ploče s natpisom na hrvatskom i engleskom jeziku: 'AKO STE UMORNI ZAUSTAVITE SE!'

'Svjedoci smo prometnih nesreća u kojima sudjeluju strani državljani, koje se događaju na državnoj cesti D-8, posebice na dijelu od mjesta Zaton Doli do mjesta Karasovići u našoj Županiji. Uzrok navedenih prometnih nesreća su najčešće umor i pospanost, dok su posljedice sudionika koji sudjeluju u tim prometnim nesrećama najteže, odnosno smrtne ili teške tjelesne ozljede.

S obzirom na navedeno, Udruga sigurnost u prometu izradila je projekt "Ako ste umorni zaustavite se", a koji za cilj ima smanjenje prometnih nesreća u kojima su sudionici strani državljani, u sklopu kojega su na pet lokacija od mjesta Zaton Doli do mjesta Karasovići postavljene reflektirajuće prometne ploče s natpisom na hrvatskom i engleskom jeziku "Ako ste umorni, zaustavite se". 

Ovim su Grad Dubrovnik i Dubrovačko - neretvanska županija postali prvi i jedini u RH koji imaju takav vid prevencije naspram stranih državljana, sudionika u prometu. Projekt se provodi u suradnji s Hrvatskim cestama d.o.o i tvrtkom Signalizacija d.o. te ćemo po završetku turističke sezone i evaulacije projekta izvijestiti javnost o provedenim rezultatima i stradavanju stranih državljana u usporedbi s turističkom sezonom 2015.,' izvijestili su iz Udruge uz komentar i samim novinarima koji prate ove aktivnosti. 

'Hvala i Vama naši dragi i vrijedni novinari što nas pratite i podupirete u ostarenju ovakvih velikih rezultata, a najveći rezultat nam je smanjenje stradalih na našim cestama, jer i JEDAN ZIVOT JE PUNO!'

INTERVJU Denis Pavela otvoreno o ljubavi, smrti na cestama, Radarskoj kontroli i prevenciji (VIDEO)

Popularni Članci