DANI HRVATSKOG POMORSTVA Cebalo govorio o uspješnim županijskim projektima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je u petak u Splitu na Danima hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe, koji se tradicionalno u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održavaju u vrijeme obilježavanja Dana pomoraca i brodara i njihova zaštitnika, sv. Nikole, s ciljem ukazivanja na važnost hrvatskog pomorskog sektora.

U sklopu ovog događanja održana je Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi, o najaktualnijim temama iz područja pomorstva i unutarnje plovidbe, poput onih o ulaganju u lučku infrastrukturu, zaštiti morskog okoliša, brodarstva i problematici uređenja plovnih putova, u cilju razvoja lučke infrastrukture na unutarnjim plovnim putovima.

Zamjenik Cebalo ovom prilikom je istaknuo kako Dubrovačko-neretvanska županija priprema čak osam projekata luka od lokalnog i regionalnog značaja, a za njih pola je već odobreno financiranje od strane Ministarstva.

”Nakon Doneg Čela na Koločepu vrijednog 24 milijuna kuna dobili smo odluku o financiranju dva projekta lučke infrastrukture u našoj županiji vrijednih 100 milijuna kuna. Radi se o pomorsko-putničkom terminalu u Veloj Luci i sanaciji lukobrana Puntin na Korčuli. Nedavno smo potpisali i ugovor o sanaciji luke Trpanj vrijedan 16 milijuna kuna, a još nam ostaje riješiti izgradnju nove luke Perna čija se vrijednost procjenjuje na 75 milijuna kuna, potom tu je izgradnja nove luke Korčula u Polačištu vrijednosti 147 milijuna kuna, dogradnja luke Prigradica vrijednosti 70 milijuna kuna i dogradnja luke Ubli vrijednosti 42,5 milijuna kuna. Očekuje nas i raspisivanje natječaja za izvođača radova za tri projekta, a do kraja godine očekujemo ishođenje građevinskih dozvola za projekt Nove luke Korčula i rekonstrukciju rive Ubli na Lastovu”, rekao je zamjenik Cebalo koji je ovom prilikom podsjetio i na druga ulaganja u lučku infrasturkturu poput radova na školjeri u Prigradici vrijednih 7,5 milijuna kuna, rekonstukciju obale na lokaciji Dominče na Korčuli vrijedne 10,5 milijuna kuna, obnovu školjere u Orebiću vrijedne više od 2,7 milijuna kuna itd.

Istaknuo je i kako Dubrovačko-neretvanska županija njeguje uspješnu suradnju s Ministarstvom mora, prometa i infrasturkture koje prepoznaje naše dobro pripremljene projekte.

Popularni Članci