DNEVNA BOLNICA METKOVIĆ Projekt koji izjednačava pristup zdravstvenim uslugama stanovnika cijele Županije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Službene stranice Grada Metkovića
Dubrovačko-neretvanska županija pripremila je projekt izgradnje Podružnice Opće bolnice Dubrovnik – „Dnevne bolnice Metković“ vrijedne 50 milijuna kuna.

Dnevna bolnica Metković“ je od posebnog interesa za Županiju, obzirom na udaljenost od Metkovića do prve zdravstvene ustanove, Opće bolnice Dubrovnik. Namjera je DNŽ u sklopu navedenog projekta povećati specijalističku djelatnost u Dolini Neretve, kako bi se žiteljima toga područja izjednačio pristup zdravstvenih usluga s ostalim žiteljima županije. Time bi se znatno smanjio trošak putovanja na specijalističke preglede u OB Dubrovnik, što ćemo nadamo se u skoroj budućnosti i uspjeti.

Vođeni time pripremili smo navedeni projekt za financiranje putem Europskih fondova i od Ministarstva zdravstva dobili pozitivnu ocjenu za svrhu i opravdanost projekta „Dnevna bolnica i dnevna kirurgija OB Dubrovnik“.

Stručno povjerenstvo za ocjenu usklađenosti EU projekta sa strateškim okvirom u području zdravstva je nakon pregleda dostavljene dokumentacije zaključilo kako je projekt „Dnevna bolnica i dnevna kirurgija OB Dubrovnik“ usklađen sa strateškim okvirom u području zdravstva.

Kako bi krenuli dalje s ovim projektom nužno je nekadašnju zgradu suda u Metkoviću od Ministarstva državne imovine dobiti na korištenje jer se upravo u toj zgradi planira izgradit „Dnevna bolnica Metković“. Završetkom tog projekta dobili bi ozbiljan medicinski kompleks s cjelovitom zdravstvenom uslugom u neposrednoj blizini Doma zdravlja Metković pa je i to važan razlog izbora baš te zgrade.

Svojedobno je za istu zgradu interes iskazalo Ministarstvo unutarnjih poslova, međutim, kako smo obaviješteni, navedena zgrada ne odgovara u potpunosti njihovim potrebama. Stoga, vjerujemo da će MUP uskoro iznaći adekvatan prostor za policijsku postaju Metković, a nama ustupiti pravo korištenja navedene zgrade koja je nužna za dalnje provođenje ovog važnog projekta za koji su već osigurana sredstva u iznosu od 50 milijuna kuna.

Popularni Članci