DOBRE VIJESTI ZA KONAVLJANE U Pridvorju otvoren novi odjel Muzeja i galerija Konavala (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Općina Konavle
Posljednjeg dana programa proslave Dana općine i 25. godišnjice oslobođenja u nedjelju, u Franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju u 18 sati otvoren je Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu Muzeja i galerija Konavala, a time je službeno i završila proslava.

Podsjetimo, program proslave počeo u srijedu 18. listopada u Cavtatu kada su brodom ”Karaka” uplovili pripadnici Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik ’91, nakon čega je uslijedilo prigodno druženje s građanima.

U četvrtak 19. listopada u Domu kulture u Cavtatu otvorena je izložba ratnih fotografija autora Toma Žanetića, a u petak 20. listopada u 10 sati na Trgu dr. Franja Tuđmana upriličeno je postrojavanje Tehničkog zbora oružanih snaga Republike Hrvatske. Isti dan u 17 sati održan je Mimohod sudionika (Cavtatske mažoretke i Glazba, Veterani Domovinskog rat i drugi sudionici), a u 17 i 30 bilo je postrojavanje na Trgu dr. Franja Tuđmana te polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz bistu prvog hrvatskog predsjednika. U 18 i 20 uslijedio je obilazak izložbe ratnih fotografija u Domu kulture u Cavtatu, a potom i okrugli stol sudionika oslobodilačke operacije u Domu.
Na Dan općine Konavle, u subotu 21. listopada, u 9 sati bilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika ”Konavoska mati”, u 10 sati na Vojskom dolu položeni su vijenci i zapaljenje svijeće uz spomenik hrvatskom vitezu Matu Golubiću. U 11 sati u Župnoj crkvi sv. Jurja služena je sveta misa za poginule hrvatske branitelje, a u 15 sati u Dubravci kod križa i crkvice sv. Barbare upriličeno je polaganje cvijeća i paljenje svijeća.
Polaganje cvijeća i paljenje svijeća upriličeno je i nešto kasnije istog dana uz bistu generala Janka Bobetka, a u 17 sati je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konave u sportskoj dvorani OŠ Gruda

Popularni Članci