HSS ODLUČIO Poništena suspenzija Stipi Gabriću Jambu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ukinuta je suspenzija Stipe Gabrića Jamba iz članstva HSS-a.

Predsjedništvo stranke usvojilo je Jambovu žalbu čime je ukinuta odluka Branka Hrga donesena 9. siječnja. Hrg je suspendirao Jamba zbog oštrih kritika usmjerenih prema Božu Petrovu, Nikoli Grmoji te Tomislavu Karamarku.

'Sukladno Statutu HSS-a predsjednik Branko Hrg danas je donio odluku kojom je suspendirao Stipa Gabrića iz članstva Stranke. Stipo Gabrić je suprotno Statutu HSS-a i Poslovniku o radu Predsjedništva i Proširenog predsjedništva HSS-a tijekom zajedničke sjednice Predsjedništva i Proširenog predsjedništva HSS-a 9. siječnja 2016. godine neovlašteno od predsjednika HSS-a informirao javnost i na neprimjeren način iznosio osobne stavove o aktualnim političkim događanjima, a koji su u suprotnosti s odlukama tijela Stranke te tako nanio nepopravljivu političku štetu ugledu i interesima HSS-a. Suspenzija stupa na snagu danom donošenja Odluke te sukladno istoj Stipu Gabriću prestaju sve ovlasti djelovanja u ime HSS-u do okončanja postupka. Na ovu odluku Stipo Gabrić može uložiti žalbu Predsjedništvu HSS-a u roku osam dana,' piše u priopćenju u kojem je HSS objasnio odluku o suspenziji.

Jambo je iskoristio pravo na žalbu, a na sjednici stranke održanoj u petak 15 članova glasalo je za njegov povratak u stranku, osmero ih je bilo protiv dok ih je dvoje bilo suzdržano.

Rasplet događaja Jambo nije htio komentirati dok ne dobije službeni papir kojim se potvrđuje ukidanje suspenzije. 

Vezane vijesti:

JAMBO SUSPENDIRAN IZ HSS-A: 'Nisam kriv ako smatram da je Petrov petljanac, a Most sekta!'

HSS-OVKE O JAMBOVOJ SUSPENZIJI: On je kontroverzan, ali uvijek govori istinu!'

Popularni Članci