I DUBROVČANI POMAŽU U BORBI S VATRENOM STIHIJOM: 'Doslovno smo se bacali u vatru!'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Pomoć u borbi protiv vatrene stihije koja je zadesila Pelješac pružaju i Dubrovčani, a svoje iskustvo je s Dubrovačkim dnevnikom podijelio i jedan od njih. 

'Nas petero je krenulo jučer, oko 15:00 sati. Prvo smo išli u Potomje gdje smo čekali naredbu da idemo s IV. brigadom. Obzirom kako naredba nije došla, krenuli smo na svoju ruku,' izjavio je Dubrovčanin.

Nakon toga sve je uglavnom bila stvar njihove hrabrosti i sposobnosti snalaženja u ovoj kriznoj situaciji.

'Gasili smo požar nadomak trafostanice, to je trajalo satima i bilo je poprilično iscrpljujuće. S nama je bilo i jedno od brojnih dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su također na terenu i već danima neumorno gase. Trafostanicu smo obranili nakon nekoliko sati gašenja,' izjavio je Dubrovčanin.

No, tu nije bio kraj. Nakon što su se nakon višesatne borbe protiv vatrene stihije zaputili u Stožer ne bi li popili nešto vode i pojeli nešto, požar je zaprijetio jednom ugostiteljskom objektu u Pijavičinom.

'Tu smo se doslovno bacili u vatru, zajedno s dva pripadnika DVD-a te uspješno obranili objekt,' izjavio je Dubrovčanin.

Nakon višesatne borbe s požarom, napustili su Pelješac, no večeras najavljuju kako će se vratiti.

Na pitanje kakva je atmosfera, Dubrovčanin je kazao kako gasitelji uistinu daju sve od sebe.

'Umorni su, danima ne spavaju, stalno rade, ponekad se osjeti nervoza, ali nije to nikakvo čudo. Ti ljudi su stalno na terenu, rade, ne stignu napuniti motorole. Treba ljudi. Jednostavno, treba još ljudi', kazao je.

Razlog iz kojeg je ovaj Dubrovčanin htio ostati anoniman jest što ne želi privlačiti pozornost na sebe. Naime, tekst je napisan kako bi se potaknulo i druge ljude iz mjesta i gradova u županiji da naprave isto.

'Svi su dobrodošli, svačija pomoć je važna! Slobodno pomozite i vi, ponesite opremu, gas-maske, puno vode, maramu natopljenu vodom,' izjavio je. Naravno, svatko može pomoći, sukladno zakonima i propisima. 

Popularni Članci