ISPRAŽNJENA PLOČANSKA VOJARNA! Stižu specijalci koji će čuvati granicu na Prevlaci i BiH?

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Davor Kibel/Glas Slavonije/PIXSELL
Izbjeglička kriza i dalje je vruća tema na jugu Hrvatske. Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, ispražnjena je i vojarna u Pločama od ljudi te se čisti, a unose se i ležajevi. 

Prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama, vojarna se priprema za smještaj specijalne policije gdje bi im trebala biti baza za čuvanje granice na Prevlaci, ali i Bosni i Hercegovini. To nije iznenađujuće posebno zato što se navedena vojarna u istom kontekstu već spominjala na jednoj od sjednica Gradskog vijeća Grada Ploča. Osim toga, idealna je lokacija kako se ne bi ometao svakodnevni život u Dubrovniku u kojemu turistička sezona još uvijek traje. 

Nagađanjima kako bi se izbjeglice mogle približiti i našoj granici u prilog ide i jučerašnja izjava ministrice rada i socijalne skrbi Crne Gore Zorice Kovačević koja je izjavila kako je za mogući prihvat, evidenciju i prijevoz izbjeglica spremno tisuću šatora, dvadesetak autoprijevoznika kao i 600-tinjak ljudi. 

U posljednje se vrijeme spekulira kako se nekoliko tisuća izbjeglica trenutno nalazi u Albaniji koje bi trebale krenuti prema Crnoj Gori, a potom i Hrvatskoj, te nastaviti prema zapadnim zemljama Europske unije koje su, za većinu njih, željeni cilj. 

Popularni Članci