LOV NA ZAŠTIĆENU ŽIVOTINJU Dvojica na skuteru mučili morskog psa u Župi dubrovačkoj (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: TS
'Morski pas! Maro, izlazi! Brzo svi izlazite iz mora!', orilo se plažom u Župi dubrovačkoj u nedjelju oko 15 sati. Kupači koji su krenuli u more brzo su od toga odustali jer se tridesetak metara od obale pojavila peraja.

U trenu je nastala panika, nikog nije bilo u moru, a oni koji su se zatekli daleko od obale nisu znali kako da se vrate na suho. Ubrzo se na skuteru pojavio dvojac koji je stvar odlučio uzeti u svoje ruke. Jedan je upravljao plovilom, a drugi je u ruci držao harpun i tako su se dali u lov na plivačima mrsku morsku neman, pišu 24 sata.

- Morski pas je bio dugačak oko metar i pol. Govorili su kako je u pitanju modrulj, što znači da je zaštićen, pa ga se ne smije dirati - izjavio je čitatelj 24 sata koji je napravio dva videa lova na morskog psa. Životinja je plivala po uvali, u jednom trenutku se približila i na 15-ak metara od obale, a dvojac na skuteru ju je uporno naganjao.

Nakon objave videa reagirao je čitatelj Dubrovačkog dnevnika. '"U navedenom videu vidljivo je da se ne radi o Morskom psu već Iglunu (sabljarka) koji inače živi u otvorenom moru a iz nekog je razloga zalutao u Župski zaljev. Lokalni ribar ga je bezuspješno pokušao uhvatiti ostima', napisao je čitatelj.

Popularni Članci