MJESEC DANA NAKON POŽARA NA PELJEŠCU Ovako danas izgleda ono što je nekad bio raj (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Prošlo je mjesec dana od katastrofalnih požara koji su buknuli na Pelješcu, a koje su gasili hrabri vatrogasci, mještani i građani, kanaderi, pa čak i vojska. 

Na fotografijama možete vidjeti kako danas izgleda Trstenik koji je prije mjesec dana gutao veliki požar, a koji je bio jedan od sinonima za najljepši dio Pelješca. 

Također, tu je i stara crkvica sv. Marka za koju se tokom požara govorilo kako je u potpunosti izgorjela. No, to se ipak nije dogodilo, i premda je vatra zahvatila cijeli okolni dio, crkvica je 'preživjela'. Ovako to izgleda danas. 

Osim crkve, vatra je okružila kuće podno brda. Tako je Zabrežje bilo evakuirano, a dramatično je bilo i u Zabrđu i Dančanju, odakle su ljudi napuštali svoje kuće iz straha i zbog činjenice kako se vatra opasno približila domovima. 

Tijekom požara uništene su staje, mehanizacija i oprema za poljoprivrednu proizvodnju, izgorjeli su vinogradi, maslinici, ali i dio stoke. 

Međutim, cijela tragedija ipak se može svesti na rečenicu 'život ide dalje'. Tako je i život na Pelješcu krenuo dalje. 

'Uklanjaju se stabla i raslinje koje je izgorjelo u požaru te se radi i popis nastale štete,' izjavio je načelnik Općine Ston Vedran Antunica. 

Kako danas izgleda Pelješac, pogledajte na fotografijama. 

Popularni Članci