OTOCI U FOKUSU Uručeno 14 ugovora vrijednih preko 800 tisuća eura, projekti će doprinijeti kvaliteti života (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Svečano uručivanje ugovora iz Programa razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za Dubrovačko-neretvansku županiju održalo se u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika.

Okupljenima se obratio gradonačelnik Mato Franković.

„Još jedan ugovor za Grad Dubrovnik, odnosno za Suđurađ, nastavak izgradnje igrališta. Prva faza je završena, također financirana od strane Ministarstva. Zahvaljujem se Ministarstvu koje uistinu skrbi o otocima, vodi računa da svako područje Republike Hrvatske bude jednako razvijeno. Puno nam znače ova bespovratna sredstva jer ne bi lako svojim vlastitim sredstvima mogli sve te projekte realizirati. Imat ćemo veliko, kvalitetno igralište. U ovom tjednu se započinju i radovi na kanalizacijskoj mreži, također realizirani bespovratnim sredstvima“, kazao je Franković.

Govorio je i župan Nikola Dobroslavić, koji je čestitao svim akterima.

„Veoma smo zadovoljni da na ovaj način ministarstvo pomaže jedinicama lokalne samouprave, za projekte koji se ne bi uvijek mogli financirati iz naših sredstava. Mi smo kao županija se također uključili i prijavili nekoliko projekata na ovaj program, čime smo pomogli jedinicama lokalne samouprave. Uz ugovore koja je tajnica dodijelila u Metkoviću, radi se ukupno od 24 ugovora, koji su vrijedni nešto manje od 2 milijuna eura. Mi smo se prijavili s četiri projekta, radi se o obnovi Doma za starije u Korčuli, uređenje ambulante u Slanu, dom u Kobiljači, kao i Dom zdravlja Metković, odnosno novi CT uređaj za navedeni dom“, kazao je župan Dobroslavić i naglasio da slijedi veliki program, Teritorijalni program za otoke, gdje će biti uključeni programi u svim jedinicama lokalne samouprave, što će biti veliki daljnji poticaj razvoju otoka.

Državna tajnica Zrinka Raguž dodijelila je ugovore, ali i obratila se okupljenima.

„Lijepo je biti doma i svjedočiti uručenju ovih ugovora. Program razvoja otoka na području Dubrovačko-neretvanske županije je financirao 85 projekata ukupne vrijednosti veće od šest milijuna eura. Ministarstvo je uložilo više od 20 milijuna eura u naše otoke u posljednjih osam godina. Danas ćemo uručiti 14 ugovora ukupne vrijednosti 850 tisuće eura. Čestitam na ugovorima, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU će vas nastaviti podržavati“, kazala je Raguž i dodatno govorila o novom programu koji je već spomenuo župan, a radi se o 150 milijuna eura za sedam otočnih županija.

„Nitko neće biti zaboravljen, svi ćemo sudjelovati i danas ćemo uručiti sporazum o provedbi teritorijalne strategije Dubrovačko-neretvanske županije županu Dobroslaviću“, zaključila je Raguž te potom uručila ugovore.

Uručeni su ugovori za projekt energetske obnove Doma za starije Korčula, za drugu fazu uređenja igrališta na Šipanu, projekt uređenja nerazvrstane ceste NC-14 NC12 Uvala Blace na Mljetu, uređenje nerazvrstanih cesta u Općini Ston, za izgradnju parkirališta u naselju Trpanj, uređenje rive u Sreseru u Općini Janjina, uređenje urušene rive u ulici Put Lenge, naselje Pasadur, otok Prežba, kao i uređenje mjesta Lastovo, faza III, uređenje igrališta u Općini Lumbarda, uređenje trga u Općini Orebić. Ugovori koji danas nisu preuzeti, bit će poslani poštom, a to su uređenje polivalentne dvorane za školski i predškolski odgoj u Račišću, uređenje obale na otoku Vrniku i uređenje šetnice na trasam već postavljenih gravitacijskih kolektora u centru Vele Luke, V. faza. 

Popularni Članci