PELJEŠANIN ČIJI JE VINOGRAD U DINGAČU ZAHVATIO POŽAR: 'Ovo je kao iz horror filmova, kao da je smak svijeta!' (VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Lucija Komaić / Grgo Jelavić, Pixsell
Pelješanin (podaci poznati redakciji) koji na području Dingača također ima svoje imanje za Dubrovački dnevnik je kazao pokoju rečenicu o tome kako se osjeća i kakva atmosfera vlada na mjestu koje je gutala vatrena stihija.

'Nema riječi za ovo, ovo je čista katastrofa,' izjavio je Pelješanin koji, baš poput ostalih mještana, ne može vjerovati što se zapravo događa.

'Sve ovo me podsjeća na prizore iz horror filmova. U Dingaču je zahvatilo i moje imanje, ali ne cijelo. Međutim, imanje do mene je gotovo u potpunosti bilo zahvaćeno. Riječ je o ogromnim površinama', izjavio je Pelješanin.

Prema njegovim riječima, stradao je dio njegovog vinograda, kao i masline, no nada se kako će se uskoro nešto pomaknuti na bolje. Ljudi su, kako kaže, potreseni te cijelo mjesto izgleda kao da je smak svijeta.

U gašenju požara sudjelovao je i on, a ponovno će ići i večeras. Kao i dio mještana, nakon gašenja i neprospavane noći, odlučio je prileći na sat vremena kako bi skupio snage za nastavak borbe protiv vatre koja je zahvatila područje.

'Vatrogasci su tu, zbilja daju sve od sebe, ali toga ima toliko da je to strašno,' izjavio je.

Inače, MORH je najavio dolazak vojske, ali i još jednog dodatnog kanadera koji bi trebali pomoći u gašenju velikih požara koji su zahvatili Pelješac i Korčulu. Inače, veliki dio mještana vjeruje kako je požar podmetnut, što tvrde u neslužbenim razgovorima s Dubrovačkim dnevnikom, no je li to tako pokazat će službene informacije policije koja će moći napraviti izvide kad se požari stave pod kontrolu.

Popularni Članci