PLAĆAT ĆE SE ONO ŠTO SE VEĆ KORISTI Dio pomorskog dobra ispred vile Šeherezade daje se u koncesiju

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Jedna od točaka sjednice Županijske skupštine koja će se održati sljedećeg tjedna bit će i davanje koncesije na pomorskom dobru ispred vile Šeherezade. Prostor se već koristi, no on nije službeno dat u koncesiju, stoga će se na ovaj način urediti odnosi između korisnika i Dubrovačko-neretvanske županije. 

"Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, Županijska skupština donosi odluku o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra ispred Ville Sheherezade. Ovom Odlukom Dubrovačko-neretvanska županija iskazuje namjeru davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra ispred Ville Sheherezade u svrhu obavljanja turističko-ugostiteljskih djelatnosti," stoji u Prijedlogu Odluke. 

Kako stoji u odluci, područje koje se daje u koncesiju ukupne je površine 3 194 kvadratna metra, od čega se 1128 kvadratnih metara odnosi na kopneni dio, a 2066 kvadratnih metara na pripadajući akvatorij. 

"Odabrani najpovoljniji ponuditelj nema pravo zagrađivanja, ograđivanja niti zabrane pristupa na koncesionirano područje, niti postavljati bilo kakve prepreke na niti jednom dijelu. Najpovoljniji ponuditelj nije ovlašten koristiti prostor pod koncesijom postavljanjem ležaljki i opreme koje u tom trenutku nisu u sustavu korištenju, a koje se ni u kom slučaju ne smiju postavljati u prostoru dva metra horizontalno od linije srednjeviševisoke vode. Za djelatnosti koje prema svojoj naravi izlaze iz područja koje se daje u ovo koncesijsko područje/koncesiju potrebno je ishoditi dozvolu nadležnog tijela jedinice lokalne samouprave odnosno tijela Ureda državne uprave na čijem području se daje ovo koncesijsko područje," stoji u Prijedlogu Odluke. 

Popularni Članci